Det kan ikke være lett å være ansatt i promoavdelingen til amerikanske HBO (men hei, jeg er lærevillig og billig i drift!). Det ene øyeblikket skal du liksom promotere pupper og drager, før du i det neste blir… gitt noe helt annet.

For å være helt ærlig: Traileren til den kommende HBO-miniserien «Olive Kitteridge» ser utrolig kjedelig ut.

Det er stort sett close-ups av de tre mest kjente skuespillerne (Frances McDormand, Richard Jenkins og Bill Murray), før den avsluttes med et «alle disse dagene som kom og gikk»-aktig visdomsord til slutt:

Så var det ikke for det faktum at vi kan lese, kunne vi godt forbigått denne i stillhet.

Men lese kan vi, riktignok ikke så godt at vi har pløyd gjennom den Pulitzer Prize-vinnende novellesamlingen som denne serien bygger på – men i hvert fall såpass godt at vi har fått med oss anmeldelsene «Olive Kitteridge» fikk da de fire episodene ble vist under filmfestivalen i Venezia.

Og de var gode, for å si det pent.

Vi snakker her om et voksent drama, om en kvinne bosatt i (David) Crosby, Maine. En ganske vanlig kvinne, med dårlige og gode sider, som likevel spiller en viktig rolle i livene til sine nærmeste.

De fire episodene dekker 25 år i livet hennes, som preges av ordinære ekstraordinære hendelser – kjærlighet og utroskap, død og… Fader, jeg hadde nok ikke fått jobb i HBOs promoavdeling likevel, for nesten uansett hva jeg skriver får jeg «Olive Kitteridge» til å låte kjempedøll.

Men kjedelig er den visstnok ikke i det hele tatt – særlig fordi Frances McDormand viser hele sitt register i denne. Hun hadde ekstremt lyst til å filmatisere boka, og punget visstnok selv ut for rettighetene (hun valgte også regissør Lisa Choloden, som hun tidligere samarbeidet med om «Laurel Canyon»).

Richard Jenkins er jo alltid fantastisk når han vil, mens Bill Murray gjør rollen sin.

Flere gode skuespillere i birollene her også, blant annet hun prostituerte i «House of Cards» (som i dag også fikk jobb i Joachim Triers «Louder Than Bombs»), Mona Fastvold-kjæresten Brady Corbet, Zoe Kazan, Rosemarie Dewitt m.fl.

«Olive Kitteridge» skal vises på HBO i november, og kommer også til C More (og HBO Nordic?) her i Norge.