2018 var et bra år for multitalentet Donald Glover, som blant annet rakk å spilte en ung Lando Calrissian i «Solo: A Star Wars Story», slapp EP-en «Summer Pack», stilte opp som vert for «Saturday Night Live», delte ut jentespeiderkaker sammen med Stephen Colbert, turnerte som Childish Gambino – og slapp den nye amerikanske nasjonalsangen, sammen med årets mest ikoniske musikkvideo (kåret av oss til årets 5. største tv-øyeblikk):

Vi kunne lett ha viet resten av denne saken til å ramse opp alle «This is America»-etterlikningene og parodiene som har dukket opp på YouTube det siste halvåret.

Men la oss ikke gjøre det.

For i 2018 sto Donald Glover også klar med andre sesong av sin fabelaktige kabelserie «Atlanta» (kalt «The Robbin’ Season»), som han skriver, produserer, har regissert flere episoder av og spiller hovedrollen i som Earn Marks.

Denne sesongen var stappfull av høydepunkter, men den Emmy-nominerte episoden «Teddy Perkins» var noe for seg selv.

Et våkent mareritt som sirkler rundt bifiguren Darius (Lakeith Stanfield), og hans forsøk på å hente et piano i et uhyggelig herskapshus eid av den tilsvarende uhyggelige tittelfiguren Theodore «Teddy» Perkins (Donald Glover igjen, under et tykt lag sminke).

En eksentrisk, tidligere artist med et urørlig dukkefjes preget av mye kosmetisk kirurgi, som har en svakhet for bløtkokte strutseegg. Han minner mistenkelig om Michael Jackson, og er åpenbart dypt, dypt forstyrret (varsku for spoilers!):

Denne episoden er full av interessante temaer, førsteklasses skuespill, klassiske skrekkfilm-referanser, med oppriktig ubehagelig atmosfære og et mysterium som er såpass kryptisk at folk på verdenswebben fortsatt kommer opp med nye teorier.

Donald Glover var angivelig «in character» under hele innspillingen, noe som friket ut motspilleren Lakeith Stanfield skikkelig. «Teddy Perkins» var lengre enn de andre episodene av «Atlanta», og ble vist på amerikansk TV uten reklameavbrudd for å forsikre at den uhyggelige stemningen ble opprettholdt. Her forteller regissør Hiro Murai mye interessant om arbeidet som gikk inn i denne episoden:

For å gjøre alt enda litt merkeligere troppet Teddy Perkins opp på Emmy-utdelingen i 2018, og ingen vet helt akkurat hvem som skjulte seg bak masken hans.

Det var åpenbart ikke Donald Glover, Lakeith Stanfield eller regissør Hiro Murai, som alle lot seg avbilde med Teddy under utdelingen.

Hvem det nå enn var, skapte han en del oppstyr. Ikke minst blant enkelte forvirrede folk som aldri har sett «Atlanta», og i fullt alvor trodde at deres avgud Michael Jackson hadde gjenoppstått.

Teddy tok seg en tur på en fast food-restaurant etter Emmy-utdelingen, noe om skapte flere konspirasjonsteorier og gledestårer blant fanatiske Michael Jackson-fans:

Folk er rare.

Men – heldigvis – sjeldent like rare som Teddy Perkins.