• Tradisjonen tro kårer Filter Film og TV årets 15 beste tv-øyeblikk! Og hver dag fram til nyttårsaften presenterer vi et nytt. 
  • I dag: Nummer 7!

Netflix-suksessen «Stranger Things» var et av de åttitallnostalgiske høydepunktene i streaming-året 2017, selv om vi fortsatt debatterer hvorvidt denne andre sesongen helt kan måle seg med den første.

Det tidvis rørende og turbulente far-datter-forholdet mellom Eleven (Millie Bobby Brown) og sheriff Jim Hopper (David Harbour) fostret også en interwebb-meme, som lett toppet den med Winona Ryder og pizzaen fra starten av året:

Et tilbakeblikk i episoden «The Pollywog» avdekket hvordan sheriff Hopper hadde skjult Eleven fra omverdenen – og inkluderte et fint, lite øyeblikk der Hopper prøver å muntre henne opp med å pappadanse keitete til Jim Croce-hitten «You Don’t Mess Around with Jim» fra 1972.

Tok ikke lang tid før dette klippet ble forvandlet til en gif, der sheriff Hopper danser til omtrent hver bidige låt spilt inn siden åttitallet. Inklusive «Take on Me», naturligvis.

Disse sekundene ble en stor Twitter-hitt, og et veldig omfattende utvalg av filmsnutter ble lagt ut på (den nå dessverre suspenderte) twitter.com/hopperdancingto, som fikk en horde følgere og offisiell støtte av David Harbour himself,

Vi skal ikke påstå at hans «white man Hopper dancing» var hovedårsaken til at Harbour fikk rollen som «Hellboy»  – men håper virkelig det bidro litt til at han nylig ble Golden Globe-nominert for denne glansrollen.

Et lite julegavetips på tampen: Neseblod-julelysestake med porselens-Seven:

P.S. Sheriff Hopper er naturligvis ikke den eneste ivrige danseløven i år. Glad jul!