• Tradisjonen tro kårer Filter Film og TV årets 15 beste tv-øyeblikk! Og hver dag fram til nyttårsaften presenterer vi et nytt.
  • I dag: Nummer 5!

Tegnefilmserien «Rick and Morty» har muligens alt for mange ufyselige fans, men er fortsatt noe av det smarteste, morsomste og mest uforutsigbare som kan ses på skjermen.

Vi elsker hvert eneste minutt av den.

For dem som av en eller annen grunn ikke har sett serien, dreier den seg i korthet om det smågale geniet Rick, som drar på koselige, galaktiske og interdimensjonale eventyr sammen med sitt barnebarn Morty. Moro for hele familien!

I den tredje sesongens tredje episode velger Rick å forvandle seg til en sylteagurk, i et ambisiøst forsøk på å finte seg unna å delta i familieterapi. Det som kunne ha vært et effektivt meme-frieri viser seg isteden å være en psykologisk kompleks kartlegging av en dysfunksjonell families imponerende evne til å lukke øynene for problemene som driver dem fra hverandre.

Samt en skikkelig underholdende parodi på actionfilmer som «John Wick» og «Die Hard», med stemmegjestespill av både Danny Trejo og Susan Sarandon.

Med, som sagt; en sylteagurk:

Denne episoden tok litt av på verdenswebben, og man kan for tiden kjøpe over 1500 hjemmelagede, Pickle Rick-relaterte ting på Etsy. Inklusive sexleketøy.

For det var selvfølgelig bare et tidsspørsmål før noen lagde en Pickle Rick-dildo. Ja, det finnes videoeksempler på hvordan den kan benyttes i praksis, som vi av åpenbare årsaker ikke føler det er så kommersielt hensiktsmessig å linke til her.

Heldigvis har episoden også fostret en foruroligende mengde fanvideoer på YouTube, inklusive en Pickle-Rick-rap:

En trap-remix med over fire millioner treff…

En «Grand Theft Auto 5»-mod med Mikke Mus-vold…

Pannekakekunst…

Og til slutt, ti timer med Pickle Rick som kjeder seg: