Hasse Hope har det ikke alltid så lett. Vi andre har det heller ikke alltid så lett – vi har alle våre opp- og nedturer, blant alle de vanlige og jevne turene, da.

Men å starte sin karriere som VGs ekspert på sosiale medier kunne sikkert tatt motet fra noen og enhver. Skytset kommer fra alle kanter, og kan nok gjøre Hasses oppturer høyere, nedturer lavere og de midt imellom skikkelig megamidt imellom.

Erik Solbakken har jeg av en eller annen grunn inntrykket av at har det ganske greit hele tiden. Kanskje fordi han er så barnekjær, folkelig og blid? Noe Hasse også er, og vi alle egentlig kan være, hvis vi vil.

Ikke vet jeg.

Alt jeg vet er at humortalkshowet Hasse og Erik startet sammen tidligere i år – titulert «Karl Johan» – var veldig, veldig gøy. Gøy, gøy gøy hele dagen mens det gikk på tv. Befriende, morsomt og spontant.

Jeg håper på flere sesonger. Innslagene «Broren Til»

«Baksnakk»

og selvfølgelig mafiasketsjen

…er umiddelbare klassikere som vitner om at norsk humor slett ikke lider under noen krise.

Likevel er det kanskje denne ene lille perlen om Pia og Pers ferie, som utnytter både konseptets uforutsigbarhet og publikums fantasi, som vil stå igjen som en huskelapp om samtiden neste gang noen nostalgiske luringer begynner å mimre tilbake til Bård og Harald og Frittgående Hope.

Se innslaget i videovinduet øverst.

Flere av årets tv-øyeblikk:
Nr. 47:
Randy i videobutikken
Nr. 48:
Stephen Ackles selger sjela si til djevelen
Nr. 49:
Joan ligger med bilforhandleren i «Mad Men»
Nr. 50:
FrP grilles for politikken sin