Et av mine sterkeste tv-øyeblikk i år vil jeg helt oppriktig plassere helt der oppe sammen med de intensive forhørsscenene i «Homeland» og det ville crescendoet i «Boardwalk Empire»s tredje sesong.

Det foregår i en anonym restaurant. Hele familien Braveman er samlet, etter å ha heiet på adoptivbarnet Victor i hans baseballdebut. Det har vært et helt ordinært avsnitt av «Parenthood». Noen flytter sammen, en annen får angstanfall, nok en person våger å vise tidligere undertrykte følelser.

Samlet i denne dineren ser familien ut som en perfekt Benetton-poster. Vakre mennesker i alle aldre, hele spekteret av etnisiteter. Det er også det Kristina, kvinnen som er rammet av kreft, innser. Hun, og jeg som seer, vet noe de ikke vet. Hun ser seg om i rommet, som for mentalt å fotografere alt hun elsker.

Kameraet antar hennes søkende blikk. Hun ser bestefedre, barnebarn, ektefeller. Hun ser mennesker som fikser og ordner ved bordene, hjelper hverandre, utstråler omtenksomhet. Og hun vet at alt dette kan være borte for henne i løpet av måneder.

Plutselig kommer hennes datter, som har studert ved college på andre siden av landet, inn i restauranten. Hun har flydd hjem for å hjelpe sin mamma, og nå brister det for Kristina. Hun ber noen om å ta seg av barna, før hun – med tårene trillende nedover kinnene – forteller det jeg allerede vet.

Men publikum får aldri høre henne ytre ordene. I stedet spilles Yael Meyers vakre «Shed Their Fear», samtidig som kameraet søker de pårørendes ansikter. Noen holder seg for munnen, andre vender seg bort. En biter sammen tennene, nikker forstående og senker blikket.

Det er veldig smakfullt utført. Og veldig, veldig trist.

Flere av årets tv-øyeblikk:

Nr. 37: Frank ser på leiligheter i «Lilyhammer»
Nr. 38:
«Portlandia» forlenger favorittserien sin
Nr. 39:
Tor Endresen har lungekapasitet
Nr. 40:
Gjengen i «Community» blir karakterer i et rasistisk tv-spill
Nr. 41
: Kobba vasker sølvtøy i «Hellfjord»
Nr. 42:
VGs Frithjof Jacobsen går drittlei
Nr. 43:
The Governor ser på tv i «The Walking Dead»
Nr. 44:
Karl Rove mister det glade, runde, skallede hodet sitt
Nr. 45:
Gladbomba til 5080 nyhetskanalen
Nr. 46:
Pia og Per på ferie
Nr. 47:
Randy i videobutikken
Nr. 48:
Stephen Ackles selger sjela si til djevelen
Nr. 49:
Joan ligger med bilforhandleren i «Mad Men»
Nr. 50:
FrP grilles for politikken sin