I starten av andre sesong av «Homeland» er Carrie langt nede. Etter at hun gikk etter Brody i første sesong har dama vi heier på blitt sagt opp fra jobben som var hele livet hennes, blitt stemplet som gal, gått gjennom elektrosjokkterapi og plantet en hel del blomster.

Så, når CIA motvilling må ta henne tilbake for et oppdrag i Beirut er hun litt ute av det. Litt pjusk. Vi som seere tvinges motvillig til å tvile litt på Carrie.

Er det ikke en grov feilvurdering å sende en så ustabil person for å gjøre en så risikabel jobb? Spørsmålet er når, ikke om, det går galt med henne.

Og på vei for å møte Sol, kledd i en brun hijab, skjer det. «They may have made you, Carrie.» En fyr fra lokal etterretning begynner å følge etter spionen vår.

Sol anbefaler henne å la seg ta til fange, så får de heller ringe ambassadøren, men hele oppdraget står i fare. Carrie småspringer, så løper hun. Forfølgeren hakk i hæl.

Blikket hennes flakker. Hun ser så redd ut. Og så, fanget i en blindvei, gjør hun noe så enkelt og snartenkt som å kjøpe en ny hijab. Grønn, denne gangen. Den kjøper henne et halvt sekunds forvirring, som er alt hun trenger for å sparke kompisen i ballene, sparke bort pistolen hans og kamuflere det med at «mannen min er syk, han trenger hjelp!»

I det hun med hastige skritt vender ryggen til situasjonen som kunne vært slutten på henne er det ikke et lettelsens sukk vi ser i tv-ruta. Der vi andre ville vært bleike i steinmaska, har hun i stedet det bredeste gliset (det er ikke for ingenting at episoden heter «The Smile») akkompagnert av de galeste øynene.

Hun er rett og slett glad for å være tilbake på jobb.

Det er forøvrig litt gøy at det er Mandy Patinkin som spiller Saul, hennes nærmeste allierte. På mange måter minner Carrie om Patinkins rollefigur, doktor Geiger, i første sesong av «Chicago Hope». Ustabile sinn på privaten, men få overgår dem i jobbene sine.

Her er forøvrig Patinkin som forteller om togsamlinga si:

Flere av årets tv-øyeblikk:

Nr. 36: Kristina avslører at hun har kreft i «Parenthood»
Nr. 37:
Frank ser på leiligheter i «Lilyhammer»
Nr. 38:
«Portlandia» forlenger favorittserien sin
Nr. 39:
Tor Endresen har lungekapasitet
Nr. 40:
Gjengen i «Community» blir karakterer i et rasistisk tv-spill
Nr. 41
: Kobba vasker sølvtøy i «Hellfjord»
Nr. 42:
VGs Frithjof Jacobsen går drittlei
Nr. 43:
The Governor ser på tv i «The Walking Dead»
Nr. 44:
Karl Rove mister det glade, runde, skallede hodet sitt
Nr. 45:
Gladbomba til 5080 nyhetskanalen
Nr. 46:
Pia og Per på ferie
Nr. 47:
Randy i videobutikken
Nr. 48:
Stephen Ackles selger sjela si til djevelen
Nr. 49:
Joan ligger med bilforhandleren i «Mad Men»
Nr. 50:
FrP grilles for politikken sin