Det blir ofte dritbra tv når noen spontant stjeler en annens identitet på direktesendt tv.

Ett av mine aller største tv-favorittøyeblikk NOENSINNE var for eksempel da BBC intervjuet det de trodde var IT-eksperten Guy Kewney, men som viste seg å være en student på jobbjakt:

Den stakkars utskremte reporteren fra TV 2 Nyhetskanalen – som gjorde sin debut på direktesending fredag – er med andre ord i godt selskap.

Spellemannsprisen hadde innkalt til pressekonferanse i forbindelse med årets nominasjoner, og reporteren hadde huket tak i en mann med skjegg og caps i den troen at hun skulle snakke med denne fyren:

130930 hfåd ah.indd

Men så var det altså ikke Stein Torleif Bjella hun snakket med i det hele tatt, snarere var det Øystein Greni fra BigBang som så sitt snitt til å få hoppe inn i en annen karakter en stakket stund.

Han kommenterte sin/Bjellas nominasjon på følgende vis:

– Jeg er veldig beæret for det siden jeg skriver på norsk. Jeg er stort sett en bonde, da… Også er jeg dørselger, så det er fint for meg, ja.

Dørselger?

Håhå. Men hun TV 2-reporteren (vi føler med deg!) bør egentlig mest være glad for at ikke Greni ikke tok forvekslingen personlig og ble sur, det hender nemlig han blir det også:

Uansett veldig bra jobba av Greni å ta dette på sparket. Men sånt klarer man vel kanskje når man har såpass mange år med tv-erfaring.

BONUS (via thecollargap på Instagram):

bonus

BONUS II: Vi har lekt oss i Photoshop:

SteinTorleifGreni

 

LES OGSÅ:

Årets tv-øyeblikk nr. 29: En mor og hennes baby forsvinner i «The Americans»

americans