Persongalleriet i slagsmålsrealityserien «The Ultimate Fighter» svarer antagelig perfekt til fordommene dine.

Det består av unge, testosteronpumpede menn med dølle hanekammer og svære tatoveringer på ryggen og over bicepsene. Hele gjengen har definerte muskler og går som regel ikledd treningsbukser. De drikker rett fra melkekartongen, tømmer frokostblanding i sengene til hverandre og eksploderer i sinne dersom noen har stjålet balsam av dem.

De er kort sagt en gjeng med nolduser.

I dette miljøet er kanadiske Mike Ricci en sjelden fugl. Allerede i kvalifiseringsrunden fikk han kallenavnet «regnskapsføreren». Kanskje på grunn av hans streite hårfrisyre, vakre ansikt og stillferdige væremåte.

Han lignet på en yngre utgave Ryan Gosling, og hadde samme slags vokabular, men hadde ingen interesse av å prate hull i hodet på sine motstandere. De fleste trodde nok ikke at han hadde sjanse til å flytte inn i huset, ei heller vinne noen kamper. Men det gjorde han altså.

I huset har han fortsatt med å utmerke seg. Han går i tidløse Ray Bans mens de andre går i store, stygge Oakley-sportsbriller. Som regel går han kledd i svarte jeans og en enkel svart t-skjorte, som ser ut til å være laget av merinoull eller noe. Tatoveringene han har minner mer om David Beckhams enn de andre fighternes voldsomme tribal-varianter.

Da en av steinaldermennene som deler rom med Ricci, slenger madrassen hans i bassenget, blir han sint men innser etter litt høylydt krangling at det er nytteløst å argumentere. Han ser inn i kamera, sukker dypt og konstaterer det vi allerede er enige i. Disse menneskene er idioter.

Det går bra med Mike Ricci. Han slår ut en etter en av de andre brølapene. De surmuler, bortforklarer og knuser knyttneven gjennom gipsplater.

Det går så bra med Mike Ricci at han i skrivende stund er i finalen.

I semifinalen møtte han en av sine lagkamerater og knocket ham ut med en av turneringens hardeste albueslag. I et lite øyeblikk mistet Ricci fatningen og skrek ut sin glede i adrenalinrushet. Etterpå gav han motstanderen en klem, og begynte å gråte på vei ut av ringen.

Det var stoiske tårer med bortvendt ansikt, ikke den barnslige stortutingen som tribal-gutta pleier å kjøre. I likhet med alle andre trodde jeg at Ricci gråt fordi han hadde nådd finalen, og med det hadde bevist noe for seg selv og omverdenen. Men det var ikke tilfelle.

I et intervju rett etterpå fortalte han at tårene var for kameraten han nettopp hadde slått ut. Ricci forklarte at han selv har blitt knocket ut og at han ikke ønsket noen den følelsen. Han hadde foretrukket å vinne på poeng, enn å avslutte kampen så brutalt.

I en idrett som (kanskje urettferdig) har blitt kjent for sin blodtørst, er Mike Ricci nøyaktig den type atlet som trengs. Men saken er at han antagelig hadde blitt en stjerne uansett hva han hadde foretatt seg. Han virker som den typen.

Ja, jeg vet det høres ut som jeg er litt forelsket. Og det er jeg nok også.

Flere av årets tv-øyeblikk:

Nr. 30: Roger tripper i «Mad Men»
Nr. 31:
Elaine blir nesten president
Nr. 32:
Barney summerer sju år på 52 sekunder i «How I Met Your Mother»
Nr. 33:
Dennis Quaid forteller hvor skapet skal stå i «Vegas»
Nr. 34:
Andrea Pirlo chipper ballen i straffekonk mot England
Nr. 35:
Carrie synes det er godt å være tilbake fra ferien
Nr. 36:
Kristina avslører at hun har kreft i «Parenthood»
Nr. 37:
Frank ser på leiligheter i «Lilyhammer»
Nr. 38:
«Portlandia» forlenger favorittserien sin
Nr. 39:
Tor Endresen har lungekapasitet
Nr. 40:
Gjengen i «Community» blir karakterer i et rasistisk tv-spill
Nr. 41
: Kobba vasker sølvtøy i «Hellfjord»
Nr. 42:
VGs Frithjof Jacobsen går drittlei
Nr. 43:
The Governor ser på tv i «The Walking Dead»
Nr. 44:
Karl Rove mister det glade, runde, skallede hodet sitt
Nr. 45:
Gladbomba til 5080 nyhetskanalen
Nr. 46:
Pia og Per på ferie
Nr. 47:
Randy i videobutikken
Nr. 48:
Stephen Ackles selger sjela si til djevelen
Nr. 49:
Joan ligger med bilforhandleren i «Mad Men»
Nr. 50:
FrP grilles for politikken sin