I mer enn et tiår hadde Ariel Castro holdt tre kidnappede kvinner fanget i huset sitt. Det var nok et dystert kapittel i historien om hvor jævlige folk kan bli.

Det var likevel ett lyspunkt i historien: Charles Ramsey, naboen som sparka inn døra til Castros hus da han hørte skrik og ringte nødtelefonen etter å ha hjulpet ut Amanda Berry, den første av kvinnene.

Kort tid etter at politiet hadde vært på åstedet ble Ramsey intervjuet av lokal-tv, hvor han på livlig vis fortalte at «we ate ribs with this dude!» og spøkte: «I knew something was wrong when a little pretty white girl ran into a black man’s arms.»

Det var noe umiddelbart likandes med ham. En helt vanlig fyr som valgte handling der andre kanskje ville skygga banen, samtidig som han var en sitatmaskin som kjapt fikk sitt eget liv på nett. I øyeblikket har intervjuklippet nesten 7.8 millioner treff på YouTube.

Nyhetsremikserne Schmoyo autotunet Ramsey allerede dagen etter og er nå oppe i 19.2 millioner treff.

Sitater og bilder fra videoen spredte seg lynkjapt online. Ramsey, som til da hadde jobbet i oppvasken på en lokal restaurant, var plutselig en viral verdenskjendis.

Selv påstander om at den spansktalende naboen Angel Cordero var den egentlige redningsmannen og påminneren om at Ramsey selv var domfelt for vold i hjemmet var ikke nok til å minske kjendisstatusen.

Hvordan har Ramsey taklet berømmelsen siden da?

Da Channel 4 News besøkte ham i oktober fant de ut at han har beholdt heltestatusen i lokalsamfunnet, kjørte BMW og hadde (i likhet med mange andre viralstjerner) fått sin egen manager.

LES OGSÅ:

Årets tv-øyeblikk nr. 27: Vanskelig sengeprat i «Masters of Sex»

masters-topp

Årets tv-øyeblikk nr. 28: Erna rusler til Stortinget

erna33

Årets tv-øyeblikk nr. 29: En mor og hennes baby forsvinner i «The Americans»

americans

Årets tv-øyeblikk nr. 30: Øystein Greni tar på seg rollen som dørselgeren Stein Torleif Bjella

bjella2