Så dette skjedde. I august skulle Daft Punk dukke på «The Colbert Report»s musikkspesial «Stephest Colbchella 013: The Songs of the Summer of the Century», men på grunn av en eksklusiv avtale med MTVs Video Music Awards var den franske electrofunk-duoen nødt til å kansellere i siste minutt.

Colbert styrtet et glass med whisky på lufta, og forklarte problemet på denne måten.

Etter å ha gjort narr av MTV-sjefen Van Toffler annonsert Colbert at alt dette var «A Crushing Disappointment Brought to you by Hyundai». En stor skuffelse, som skapte noe ganske så fantastisk. Dette:

Damn, Colbert kan faktisk bevege seg! I løpet av disse fem gloriøse minuttene rister han rumpa sammen med Jeff Bridges, danser med The Rockettes, slår ned Hugh Laurie og svinger seg på rulleskøyter sammen med Bryan Cranston – for anledningen ikledd en rutete fritidsdress.

Blant gjestene finner vi også Jimmy Fallon, Henry Kissinger (!), store deler av «Breaking Bad»-gjengen, Charlie Rose, Tek Jansen, en skjeggete Jon Stewart via Skype, Howard Stern og Matt Damon (i egen Matt Damon Booth). Dette var en mye større greie enn om Daft Punk faktisk hadde tatt seg bryet med å troppe opp på «The Colbert Report». Ren lykke.

Mange gikk ut ifra at hele greia bare var et typisk Colbert-stunt for å promotere MTV Video Music Awards (moderkanalen til «The Colbert Report» er Comedy Central, som i likhet med MTV er eid av Viacom), noe han naturlig også viet tid til på showet.

Nei, dette var faktisk ikke et stunt; «The Colbert Report»-redaksjonen jobbet lenge for å få Daft Punk til å opptre på showet.

Etter noen ukers forhandlinger bestemte Daft Punk at de ikke hadde lyst til å spille «Get Lucky» hos Colbert, så planen var at de to medlemmene skulle dukke opp ikledd hjelmene sine, og at Colbert deretter skulle intervjue dem i seks minutter uten å få et knyst ut av dem. I seg selv et kupp, siden Daft Punk så godt som aldri opptrer på TV.

Daft Punk fløy fra Paris til New York, opptakene skulle starte… og så spente MTV ben på hele greia. Heldigvis hadde Colbert filmet sin egen dansevideo for sommerhitten «Get Lucky» – så det som bare var en nødløsning ble et gullkorn full av glede, og et tema i en rekke amerikanske medier:

En måned senere deltok Daft Punk som planlagt på MTV Video Music Awards i Brooklyn, men ikke som artister. Alt de gjorde var å troppe opp for å dele ut statuetten for «Best Female Video» til Taylor Swift, og det eneste folk endte opp å snakke om var uansett den keitete twerkingen til Miley Cyrus. Snakk om antiklimaks:

FOX News rynket som forventet på nesen over hele greia:

Daft Punk hadde heller ikke noe i mot å delta på gjøglete morsomheter under MTVs European Video Music Awards i Amsterdam to måneder senere, sammen med selveste Ron Burgundy:

Tv-øyeblikket er såpass magisk at vi unner oss litt bonusmoro også.

Den originale «Get Lucky»-musikkvideoen:

Colbert er en mann med mange talenter:

og…

… Og til slutt en gammel Colbert-klassiker, en av de mest brutale utdritingene i TV-historien: