Vil du bli rikskjendis, er tydeligvis dette også en måte å gjøre det på. Spill inn ett stykk småpudlete harryhymne med dertil tilhørende musikkvideo (en slags polert fetter til Immortals «Call of the Wintermoon»).

Bli nominert, og deretter stemt frem, som årets låt, til urbane Norges store forbløffelse, i Spellemannsprisen. Så langt alt bra. For hvert et hovedstadskrek som klager over at folkejuryen tar feil de neste dagene, kan du antageligvis innkassere to nye fans. For hver negative tweet, en håndfull nedlastinger fra Itunes.

Herfra går alt i grunnen av seg selv, det eneste du trenger å gjøre er å finne veien ned til scenen i Folketeaterbygningen, nyte applausen, motta den svære munnharpen av de to gutta i Madcon, levere fra deg et bløtt og smårasistisk ordspill, få bandkompisen til å finne frem trekspillet, synge en egenkomponert vals som takketale og le hele veien til nettbank… veeeent nå litt.

Sa han virkelig det?

Plumbo fikk til og med en gate oppkalt etter seg (Plumbogate) etter det opptrinnet. De neste fireogtjue timene var det som om hele offentlige Norge bestemte seg for å runde sjokk og vantro-sjangeren én gang for alle.

Først gjennom voldsomme reaksjoner mot Lars Erik Blokkhus’ hårreisende rasistiske uttalelser de tre-fire første par timene, så mot Kaizers-Terjes hårreisende sjikane av den uheldige mannen Lars Erik Blokkhus og til sist tilbake mot seg selv, oss, samfunnet, som kanskje hadde den største delen av ansvaret all den tid du ikke kan stave for eksempel «grove rasistiske understrømninger i samfunnet» uten nettopp «samfunnet».

Yeah. Jeg veit fremdeles ikke akkurat hva hele Mokkamann-affæren liksom skulle bety i det store og det hele. Jeg registrerer at Lars Erik Blokkhus etter en stund ble hetende Plumbo-Lars, at han var med i «Skal vi danse» og at han på tampen av året reklamerer for kildesortering på trikken (for øvrig sammen med et av de minst etnisk sammensatte kjendiskompaniene jeg har sett i slike holdningskampanjer på en god, god stund, men det er vel mer en kuriositet enn noe annet).

Kanskje var leksa at en vits kanskje ikke er så nøye, når alt kommer til alt, samme hvor bedriten den er? Kanskje var leksa at slike unoter bekjempes best med en nokså mye større dose sindighet enn det som ble utvist her. Jeg tror jeg velger å falle tilbake på Samuel Becketts bevingede ord: Det fikk tiden til å gå. Den ville ha gått i alle fall, ja, men ikke så fort.

Husker forresten at Stein Torleif Bjella etter Spellemannsprisen sa at noe døde inni ham når han hørte mokkamann-vitsen.

Håper det går bedre med ham – han slår meg som en fin fyr, og en stund der var hans fravær i tekstforfatterkategorien den største skandalen et nokså tamt spellemannsår hadde å by på.

Flere av årets tv-øyeblikk:

Nr. 18: «Torsdag kveld fra Nydalen» parodierer «Helt perfekt»
Nr. 19:
Overfarten til Hellfjord
Nr. 20:
Sympatisk patriotisme under OL-åpningen
Nr. 21:
Større åpenhet i familien Morgan
Nr. 22:
Opie får smake jernet i «Sons of Anarchy»
Nr. 23:
Cartman sprer kjærlighet
Nr. 24:
Ingenting viktig skjer i «Luck»
Nr. 25:
Rock Band – Dagbok fra helvete edition
Nr. 26:
Leslie Knope hilser på visepresidenten i «Parks and Recreation»
Nr. 27:
Honey Boo Boo blir homoaktivist
Nr. 28:
Louis CK gjenoppliver Abraham Lincoln
Nr. 29:
En hipster flytter inn i UFC-huset
Nr. 30:
Roger tripper i «Mad Men»
Nr. 31:
Elaine blir nesten president
Nr. 32:
Barney summerer sju år på 52 sekunder i «How I Met Your Mother»
Nr. 33:
Dennis Quaid forteller hvor skapet skal stå i «Vegas»
Nr. 34:
Andrea Pirlo chipper ballen i straffekonk mot England
Nr. 35:
Carrie synes det er godt å være tilbake fra ferien
Nr. 36:
Kristina avslører at hun har kreft i «Parenthood»
Nr. 37:
Frank ser på leiligheter i «Lilyhammer»
Nr. 38:
«Portlandia» forlenger favorittserien sin
Nr. 39:
Tor Endresen har lungekapasitet
Nr. 40:
Gjengen i «Community» blir karakterer i et rasistisk tv-spill
Nr. 41
: Kobba vasker sølvtøy i «Hellfjord»
Nr. 42:
VGs Frithjof Jacobsen går drittlei
Nr. 43:
The Governor ser på tv i «The Walking Dead»
Nr. 44:
Karl Rove mister det glade, runde, skallede hodet sitt
Nr. 45:
Gladbomba til 5080 nyhetskanalen
Nr. 46:
Pia og Per på ferie
Nr. 47:
Randy i videobutikken
Nr. 48:
Stephen Ackles selger sjela si til djevelen
Nr. 49:
Joan ligger med bilforhandleren i «Mad Men»
Nr. 50:
FrP grilles for politikken sin