Patton Oswalt er en av USAs morsomste standup-komikere, men på TV har han ofte blitt skuslet bort i klisjéfester som «The King of Queens» og «Two and a Half Men».

Hei, vi må jo alle betale regninger.

Hvis du virkelig vil oppleve Patton på sitt beste må du sjekke ut standup-skivene «Feelin’ Kinda Patton» og «Werewolves and Lollipops».

Eller eventuelt oppleve ham som dramatisk skuespiller i filmer som «Big Fan» og «Young Adult». Vi snakker om helt andre boller enn trygge, kjedelige sitcoms.

Så det er ekstra kult å se at Patton får sjansen til å boltre seg skikkelig i den artige komiserien «Parks and Recreation».

Patton er en kulnerd av klasse, og har dratt mye humor ut av hvor mye han elsker de originale «Star Wars»–filmene -samt enda mer av hvor intenst han hater Jar Jar-trilogien.

Et av hans morsommere stand–up–øyeblikk er monologen om hvordan Oswalt har planer om å dra tilbake i tid for å slå ihjel George Lucas med en spade:

Den stolte amerikanske tradisjonen med «filibustering» har forgreninger tilbake til midten av 1800-tallet, men har siden 1990-tallet vært flittig i bruk av (i hovedsak) republikanske senatorer.

I «Parks and Recreation»-episoden «Article Two» benytter plageånden Garth Blundin (Patton Oswalt) seg av denne skitne taktikken for å sabotere Leslie Knopes (Amy Poehler) forsøk på å fjerne noen utdaterte lover fra regelverket i Pawnee – noe han gjør med en såkalt «borger-filibuster».

Patton fikk frie tøyler til å improvisere denne monologen selv, og alt produsentene ga ham av føringer var å «bare bable litt noen minutter om hva du vil».

Oswalt benyttet sjansen til å pitche improviserte historieideer til J.J. Abrams‘ kommende «Star Wars: Episode VII»-film – som er linket opp til Marvel-universet, «The Avengers», «X-Men» og «Clash of the Titans».

Bare deler av denne scenen endte opp i episoden, men «Parks and Recreation»-redaksjonen sørget for at de komplette åtte minuttene senere ble lagt ut på nettet uredigert:

Nerd overload! Personlig hadde jeg foretrukket det avkuttede hodet til Jar Jar Binks, ikke stakkars Chewbacca.

Men da slipper vi i det minste tanken på en robot-Jar Jar. Grøss. Statistene vi ser i bakgrunnen fortjener virkelig en salutt for å holde seg alvorlige hele veien.

Denne gjesterollen ga Oswalt en Critics Choice Award som beste gjesteskuespiller i en humorserie, og scenen ble en så stor hitt på verdenswebben at det i ettertid har dukket opp flere tegnefilmvarianter.

Denne er laget av Daniel Spellman fra «The Nerdist»:

Mens denne varianten er animert av Izac Less:

Her er traileren til Pattons «Star Wars»-film:

Alt sammen kan eventuelt også fortelles i åpningsrulleteksten:

Hva med litt Mos Eisley-karaoke sammen med Patton Oswalt, Jason Schwartzman og Lando Calrissian (Billy Dee Williams)?

Til slutt: Oswalt snakker mer om «Star Wars»… og Nick Nolte: