• Tradisjonen tro kårer Filter Film og TV årets 15 beste tv-øyeblikk! Og hver dag fram til nyttårsaften presenterer vi et nytt. 
  • I går: En totalt oppbrukt figur får ny glød i «Castlevania».
  • I dag: Nummer 10. 

FUN FACT: Donald Trump er den første amerikanske presidenten på nærmere 130 år som ikke har et kjæledyr i Det hvite hus, en tradisjon som i sin tid ble innført av George Washington.

De fleste presidenter har eid hunder eller katter, men mange forskjellige dyrearter har flyttet inn i Det hvite hus i årenes løp. Calvin Coolidge eide blant annet to løver, en antilope og pygmeflodhesten Billy. Thomas Jefferson hadde to grizzlybjørner som endte opp med å bli en fare for sine omgivelser. Mens både John Quincy Adams og Herbert Hoover ifølge flere kilder hadde alligatorer som de likte å skremme gjester med.

Så man kunne kanskje ha trodd at Trump ville finne glede i for eksempel en kose-anakonda han kunne ta med på pressekonferanser, eller i det minste få seg en kjæle-ørn.

Men nei. USAs 45. og siste president kan angivelig ikke kan fordra kjæledyr, eller levende vesener generelt – mens de Patrick Bateman-inspirerte sønnene hans bare er opptatt av å drepe dem

Desto mer oppmerksomhet rettes dermed mot visepresidentfamiliens kjælekanin Marlon Bundo, og hva man enn måtte mene om Mike Pence sånn ellers er Marlon en skikkelig fin kanin.

Bare se på ham:

Marlon Bundo er aktiv på Insta og har sin egen YouTube-kanal.  Det er sikkert ekstremt smålig av meg å påpeke at hver eneste videosnutt på kanalen er filmet med en mobiltelefon som er holdt feil vei. Men det gjorde jeg akkurat nå. Uansett, fin kanin. Det tror jeg vi alle kan være enige om.

Den evangelisk kristne Pence-familien skapte dessuten barneboken «Marlon Bundo’s A Day in the Life of the Vice President», som var illustrert av visepresidentens kone Karen Pence, og skrevet av hans datter Charlotte. Spoiler: Den ender med at kaninen Marlon leser Bibelen sammen med Mike Pence, før de runder av dagen med å be til Gud. Som kaniner så ofte gjør.

I mellomtiden pønsket HBO-showet «Last Week Tonight with John Oliver» på sin egen barnebok: «A Day in the Life of Marlon Bundo»

En koselig kjærlighetshistorie om visepresidentkaninen Marlon Bundos homofile oppvåkning og giftemål med kaningutten Wesley, som ble publisert dagen før Pence-familien slapp sin bok ut på markedet. John Olivers bok konket lett ut salgstallene til visepresidentklanens kristne barnebok, og den endte opp med å bli en uventet bestselger som toppet Amazons salgsliste.

«A Day in the Life of Marlon Bundo» rettet samtidig søkelyset mot visepresidentens homofobiske politikk, et tema Oliver tok for seg i denne episoden:

Visepresident Mike Pence har ikke offentlig uttalt seg om boken, muligens fordi hans alter ego i historien er en fordomsfull, illeluktende nebbmunner som er sterk motstander av homofile giftemål. Datteren Charlotte ga imidlertid sin fulle støtte til «A Day in the Life of Marlon Bundo», som dessuten har samlet inn store summer for de veldedige organisasjonene «The Trevor Project» og «AIDS United».

Marlon Bundo selv ser ut til å nyte berømmelsen:

Lærsusp- og koalaklamydia-bonus:

John Oliver har flere ganger uttalt at hans største glede i livet er å sløse bort HBOs betydelige, dragerelaterte inntekter på fjasete tullball – og i april brukte han latterlig mye penger på å blant annet kjøpe lærsuspen til Russell Crowe, under skuespillerens velpubliserte skilsmisseauksjon «Art of Divorce».

Suspen ble deretter donert til en av Alaskas siste videobutikker.

Russell Crowes reaksjon var direkte fantastisk. Han brukte auksjonsinntektene til å opprette «The John Oliver Koala Chlamydia Ward» i Australia Wildlife Zoo Hospital, for å forsikre at John Olivers gode navn for evig tid ville bli forbundet med koala-klamydia.

Hatten av til Russell Crowe. Suspen, også. John Olivers reaksjon var å brenne av store deler av HBO-budsjettet sitt på de siste minuttene av «Last Week Tonight»-sesongfinalen, i et forrykende klimaks som kombinerer en masse president-voksdukker med Armie Hammer, bilstunts, helikopterstunts, Russell Crowes lærsusp og mye mer. Buckle up, motherfuckers: