• Tradisjonen tro kårer Filter Film og TV årets 15 beste tv-øyeblikk! Og hver dag fram til nyttårsaften presenterer vi et nytt. Reine julekalenderen, si (bortsett fra at vi bare er halvveis på julaften).
  • Se alle her. I dag: Nummer 12!

Mange var muligens gått litt lei av «House of Cards», som etter fire sesonger for lengst hadde mistet nyhetens interesse som Netflix’ store pioner- og prestisjeserie.

Men så kom sesong fem: der de politiske såpeoperaintrigene ble skrudd opp til elleve, uten å allikevel komme i nærheten av å matche galskapen ute i virkeligheten. Etter ymse attentatforsøk, fingerte terrorangrep, kidnappinger, hemmelige losjer som pusler med symbolske menneskeofringer, selvmord, giftmord og machiavelliske fantestreker, klarte Frank Underwood (Kevin Spacey) å finte seg selv ut av Det hvite hus.

All hail president Clair!

…og noen måneder senere klarte Spacey å finte seg ut av hele Hollywood. Mens opptakene av «House of Cards»’ sjette sesong var i gang kom nyheten om Spaceys seksuelle trakassering av mindreårige gutter og menn – inklusive flere ansatte på filmteamet til «House of Cards»

I en litt uventet #metoo-vending kunne Ari Behn dessuten fortelle at Kevin Spacey hadde klådd ham på ballene etter Nobelkonserten i 2007. Noe som ble behørig dekket i internasjonal presse.

Innspillingen av «House of Cards» ble uansett stanset, Spacey ble sparket fra serien, og hele filmteamet permittert mens man prøvde å finne en måte å fortsette uten hovedpersonen.

Løsningen var dessverre ikke å la Christopher Plummer overta rollen. Frank Underwood skrives isteden ut av serien, som vil rette fokuset mot den nye presidenten Clair Underwood.

De to episodene Spacey rakk å spille inn før skandalen blir skrotet, og opptakene starter på nytt i starten av 2018. Netflix har annonsert at serien blir kansellert etter den sjette sesongen, som bare vil til å bestå av åtte episoder.

Vi vil trolig ikke se Spacey offentlig med det første, og der har du den største tragedien opp i alt sammen: at vi alle blir fratatt gleden av å få se «Nine Lives Part II: Only Eight Left»:

  • I morgen: Talkshowvert, kullmagnat og snakkende kjempe-ekorn i årets 11. beste tv-øyeblikk!
  • Se alle tv-øyeblikkene her.