Uansett om du har noe forhold til «Banshee» eller ikke: Dette bør du se.

Regissør Magnus Martens («Uti vår hage», «Arme riddere») har nemlig regissert to episoder i årets sesong av serien – den første ble vist på HBO Nordic og C More Series forrige helg.

Her klinket godeste Martens til med en sekvens som allerede trekkes fram av amerikanske anmeldere som et av årets mest minneverdige tv-øyeblikk så langt: En helsikes slåsskamp mellom Nola (Odette Annable) og Burton (Christos Vasilopoulos).

Også involvert: En øks, en bil og den heftigste kampkoreografien på denne siden av «The Raid»-filmene.

– Slåsskampen mellom Burton og Nola var en av seriens beste så langt, og en tidlig kandidat til beste slåssesekvens i 2015, skriver tv.com, mens The AV Club mener Martens regisserte sekvensen på «bemerkelsesverdig elegant vis».

Grattis, Magnus!

– Det er selvsagt veldig gøy at sekvensen får så mye oppmerksomhet. Vi visste jo at vi hadde fått til noe litt spesielt, men det var også en slåsskamp vi fra starten av bestemte oss fra starten av skulle bli mektig, intens, og bli lagt merke til, skriver Martens i en e-post til Filter.

Han forteller at det ligger enormt med hard arbeid bak sluttresultatet.

– Det var en utrolig krevende scene, rett og slett. Skuespillerne trente i en måned og fordi jeg ville at halve scenen skulle være en one-shot, så var det ekstremt mye planlegging for å få alt det tekniske på plass. Scenen i seg selv ville under normale omstendigheter tatt fire-fem dager å filme – vi hadde én. Så ekstremt god planlegging var essensielt.

Sekvensen gir inntrykk av å være én tagning, og det var også meningen ifølge Martens.

banshee33
Magnus Martens (til venstre) på «Banshee»-settet. Foto: Privat

– Men i realiteten flere bilder som er satt sammen, og en miks av skuespillere og stuntfolk. Et realt puslespill, rett og slett. Stunt-koordinatoren heter Marcus Young, og jeg skylder han alt, egentlig. Han er et geni, som gjorde alt han kunne for at min visjon skulle bli enda kulere og bedre.

Martens har også regissert «Banshee»-episoden som vises på amerikansk tv og på HBO Nordic/C More denne helgen.

 

  • Disclaimer, for sikkerhets skyld: Filter er eid av Newslab, som også utfører kommersielle oppdrag for C More (som altså er én av aktørene som sender «Banshee»).