Den unge skuespilleren  omkom i en ulykke søndag – klemt mellom sin egen bil og en postkasse av murstein utenfor sitt eget hjem i Studio City i Los Angeles, melder blant annet CNN.

Ifølge politiet hadde Anton Yelchin akkurat gått ut av bilen da den rullet bakover i den bratte oppkjørselen og traff ham. Det var venner av skuespilleren som varslet om dødsfallet etter å ha oppsøkt bopelen da Yelchin uteble fra en avtale tidligere på dagen.

Han er mest kjent for sin rolle som Chekov i «Star Trek»-filmen fra 2009, en rolle han gjentok i oppfølgeren «Into the Darkness» i 2013 og i den kommende «Star Trek Beyond».

Mange vil også huske hans strålende innsats som irriterende tryllekunstner i «Curb Your Enthusiasm».

Han spilte dessuten mot Justin Timberlake i «Alpha Dog» i 2007 og mot Jennifer Lawrence, Jodie Foster og Mel Gibson i «The Beaver» i 2011.

Jennifer Lawrence og Anton Yelchin i The Beaver. Foto: Summit Entertainment
Jennifer Lawrence og Anton Yelchin i The Beaver. Foto: Summit Entertainment

Yelchin ble født i St. Petersburg (som fortsatt het Leningrad i 1989), men emigrerte til USA med sine isdans-foreldre som baby. De slo seg opp som isdanstrenere, men sønnen hadde tidlig en tiltrekning mot skuespillergjerningen og debuterte allerede som tiåring i sykehus-serien «ER», ifølge IMDB.

Bare elleve år gammel spilte han mot Anthony Hopkins i Stephen King-filmen «Hearts in Atlantis».

Forfatteren er nå blant de mange som uttrykker sin sorg på Twitter.