Fjorårets «True Detective» la kanskje lista høyt for HBO når det gjelder å få inn store filmskuespillere til tv-skjermen. Men det har tydeligvis satt presedens, som kanskje har hjulpet når Anthony Hopkins nå er lokket til kanalens kommende sci-fi-prosjekt, melder Deadline.

I sin første amerikanske tv-rolle skal han spille det tekniske geniet Dr. Robert Ford i HBOs tv-adapsjon av 1973-klassikeren «Westworld», der en western-fornøyelsespark går under når cowboy-robotene i parken blir selvstyrte og begynner å skyte besøkende etter en strømfeil.

– En mørk odyssé om fallet til kunstige intelligenser og syndens framtid, sa HBO da prosjektet ble kjent i fjor.

Evan Rachel Wood i «True Blood».
Evan Rachel Wood i «True Blood».

Evan Rachel Wood, som tidligere har spilt roller for HBO i «True Blood» og «Mildred Pierce», får også en rolle som den unge Dolores Abernathy, og James Marsden («X-Men», «Ally McBeal») skal også ha blitt kontaktet om en ledende rolle i TV-serien.

«Person of Interest»-skaper Jonathan Nolan står bak, med kona Lisa Joy Nolan som medmanusforfatter. Foreløpig skal de spille inn en pilot med Warner Bros TV, som HBO så må bestemme seg for om de vil lage en hel tv-serie av.

Det var forfatter og filmskaper Michael Crichton som stod bak den opprinnelige «Westworld». Han brukte flere av elementene i historien – fornøyelsespark, sammenbrudd, påfølgende kaos – i en av sine senere bøker, «Jurassic Park», som selvsagt også ble en velkjent film.

Filmen fikk allerede i 1976 en oppfølger, der Yul Brynner gjentok sin rolle som Gunslinger, og i 1980 laget CBS en kortlevd serie, «Beyond Westworld», som kun sendte 3 av 5 episoder på TV.

Anthony Hopkins har spilt i ulike miniserier, men har siden 90-tallet hovedsaklig holdt seg til filmrollene – noe som blant annet førte til en Oscar for rollen som Hannibal Lecter i «Nattsvermeren».

Åpner dette for at Hopkins kan gjøre mer TV? Kanskje. Åpner det for at han dukker opp i «Hannibal», basert på en av hans mest kjente rolletolkninger? Neppe.