Den stygge voldtektssaken i den vesle byen Steubenville i Ohio sjokkerte en hel verden da den gikk for retten i mars i fjor. Seriøst, den saken var skikkelig fæl.

To tenåringer ble til slutt dømt til fengsel for å ha voldtatt en bevisstløs 16 år gammel jente, mens en rekke andre tilskuere som så hendelsen og la ut bilder og videoer av overgrepene på sosiale medier også risikerer straff.

Nå vil Brad Pitt gjøre film om et forholdsvis ukjent aspekt ved saken: Om en Anonymous-hacker som var med å avdekke skandalen.

Filmen skal lages av Pitts produksjonsselskap Plan B (som tidligere har produsert filmer som «Moneyball» og «12 Years a Slave»), og vil være basert på en artikkel i Rolling Stone fra november i fjor titulert «Anonymous Vs. Steubenville».

Artikkelen forteller historien om Anonymous-aktivisten Deric Lostutter (26), som gikk etter mange av de involverte i saken. Lostutter hadde selv hatt en vanskelig oppvekst der han hadde bevitnet overgrep mot moren, og hadde spesialisert seg i å avsløre og henge ut overgripere på nett.

I Steubenville-saken samlet og offentliggjorde han videoer og bilder som var sluppet via sosiale medier, og ifølge The Independent bidro Lostutter også til å avdekke at flere i den lille småbyen hadde forsøkt å dekke over saken. Blant disse var den lokale rektoren, en vaktmester og to amerikansk fotball-trenere.

Så får man jo helle diskutere metodene hans:

Innbyggerne i Steubenville måtte lenge slåss med anklagene om at deres beundring for to lovende high school-atleter ga grobunn for at en fryktelig forbrytelse kunne bli begått foran øynene på vitner som lot være å slå alarm.

Ikke alle var imidlertid like begeistret for Anonymous’ og Lostutters innblanding i saken – mange mente at det voldsomme fokuset på innbyggerne i den lille byen gikk ut over uskyldige, og gjorde det vanskelig å bearbeide hva som hadde skjedd.

Til slutt fant FBI fram til hackerens identitet, og foretok razzia huset hans. Lostutter risikerer ifølge The Hollywood Reporter lang fengselsstraff når saken hans til slutt kommer opp.

Når filmen basert på denne historien kan komme ut er ikke klart, men trolig er det snakk om flere år. Brad Pitt & co. jobber nå med å hyre inn manusforfatter og regissør som kan ta historien videre.