Det er ikke bare Varg Veum som kan være på vei til Hollywood, nå ser det også ut som om den amerikanske hungeren etter skandinaviske krimfigurer også kan sluke Anne Holts lesbiske politietterforsker Hanne Wilhelmsen.

Hollywood Reporter melder nå at selskapet Graham King TV nå har landet en avtale med Anne Holt om å utvikle krimserien for amerikansk fjernsyn. Foreløpig omfatter avtalen seriens åtte bøker, men ingen tv-selskaper skal være knyttet til en eventuell produksjon på dette tidspunktet. Oppdatering: Joda, et (hemmelig) tv-selskap er allerede med i dansen, se nederst i saken.

Graham King har produsert storfilmer som «The Departed», «Hugo» og «Gangs of New York», og hans tv-avdeling har blant annet levert (kortlivede) «Camelot».

Det er ingen tvil om at skandinavisk krim er en varm potet i USA for tiden, etter suksesser med Stieg Larsson-bøkene og «The Killing» – nyinnspillingen av danske «Forbrydelsen». Anne Holt, som har solgt seks millioner bøker i en rekke land, kan altså få et langt større publikum om tv-produksjonen blir en realitet.

Holt står selv oppført som utøvende produsent på det amerikanske tv-prosjektet, sammen med Anne Thomopoulos («Rome», «Generation Kill») og hennes bokagent for utlandet Niclas Salomonsson (som også representerer folk som Jo Nesbø, Karin Fossum og Jan Guillou).

Graham King TV er også involvert i noen andre interessante tv-serien om dagen. For FX utvikles den Jamaica-baserte piratactionserien «Port Royal», mens «Dreamland» (om Hollywood Reporter-grunnlegger William Wilkerson) lages for Lifetime og «Hurt People» (med William «Gil Grissom» Petersen) for Cinemax.

Hanne Wilhelmsen-bøkene «Salige er de som tørster» og «Blind gudinne» er tidligere blitt filmatisert i Norge, da med Kjersti Elvik i hovedrollen. Hvem som kan bli hennes motpart på amerikansk tv, blir veldig spennende å se.

Oppdatering: Vi har tvitret litt med Anne Holt, som er veldig blid og lover flere overraskelser: