Ja, selvfølgelig gleder jeg meg like mye til Aaron Sorkins kommende HBO-serie «The Newsroom» som alle andre. Sorkin er jo – i tilfelle du har glemt det – mannen som skapte «Sports Night» og «Presidenten», og skrev filmer som «The Social Network», «Moneyball» og – ikke minst – «A Few Good Men».

Vi må imidlertid ikke glemme at fyren også lagde serien «Studio 60 on the Sunset Strip» i 2006-2007. Dette var faktisk en serie jeg personlig likte veldig godt, men denne ble kansellert etter én sesong. «Studio 60» handlet om livet bak kulissene i et komishow av typen «Saturday Night Live», men en del kritikere og seere mente Sorkin med serien ble for angstbitersk og «alt-var-bedre-før»-aktig i sin omgang med materialet. Før hadde man kreativ frihet og mulighet til å eksperimentere – nå skal alt sensureres av hensyn til annonsører, tabloide medier og ultrakristne moralske voktere, virket å være en sentral tematikk i serien.

Ja, det stemmer sikkert, innvendte en del kritikere, men kan man virkelig lage god tv av slike problemstillinger når man er så kompromissløst sint som det Sorkin åpenbart er?

Vel, seerne strømmet i hvert fall ikke til «Studio 60», som ble sendt på NBC.

Hvis jeg var sjef hos HBO – noe jeg uheldigvis ikke er – ville jeg vært litt bekymret da jeg så den første traileren til «The Newsroom», for om Sorkin var i ferd med å gå i den samme fella igjen. Virker tonen for streng? Er dette en serie der Sorkin – forkledd som hovedkarakteren til Jeff Daniels – går til angrep på bloggere, nye medier, tradisjonelle medier, kort sagt hele medieverden, fordi god, gammeldags, beinhard men upartisk nyhetsformidling ikke settes tilstrekkelig pris på lenger?

I så fall er det ikke sikkert «The Newsroom» får så langt liv. Ville jeg tenkt.

Vel, i helgen kom en ny trailer for serien, og denne virker ganske mye lettere enn den første – med mer fokus på komikk. Se den i videovinduet øverst.

Premiere på HBO blir 24. juni.