Angelina Jolie er i en slik posisjon at hun nesten kan gjøre hva hun vil. Som Hollywoods – og dermed verdens – best betalte kvinnelige skuespiller styrer hun i stor grad hvilke prosjekter hun gjør selv. Som da hun valgte å gjøre «Maleficent», og valgte å ikke gjøre «Fifty Shades of Grey».

I hennes nyeste film er hun derimot utelukkende bak kamera. «Unbroken» er den tredje filmen hun regisserer, og absolutt den største hittil. Nå er den første traileren her.

Basert på boken med samme navn, OL-deltakeren og krigshelten Louis Zamperini, som blant annet er kjent for å ha skulle stjålet Hitlers personlige flagg under OL i Berlin i 1936, hvor han deltok som løper. Senere overlevde han 47 dager på havet under andre verdenskrig før han ble tatt til en japansk fangeleir.

Angelina Jolie i «Unbroken». (Foto: UIP)
Angelina Jolie i «Unbroken». (Foto: UIP)

Dessverre døde hovedpersonen i historien, Zamperini selv, i forrige uke etter lengre tids sykdom, 97 år gammel.

– Tapet er umulig å beskrive, skrev Jolie i en uttalelse da.

– Vi er alle takknemlige for hvordan han beriket livene våre ved å kjenne oss. Vi kommer til å savne ham veldig.

Det er Jack O’Connell («Skins», «300: Rise of an Empire») som spiller Zamperini, andre roller i filmen er besatt av blant annet Domhnall Gleeson («About Time», snart i «Star Wars») og Finn Wittrock («Winter’s Bone», «All my Children»).

I tillegg til «Wild», «Foxcatcher», og en rekke andre filmer som viser frem trailere i disse dager, er det også Oscar-buzz rundt denne filmen. Andre verdenskrig pleier jo å være et sikkerstikk i slike sammenheng.

«Unbroken» får norgespremiere den 30. januar 2015.