Boka «Fifty Shades of Grey» ble en sensasjon da den utkom i USA tidligere i år. Boka, som beskriver et slags sadomasochistisk forhold mellom forretningsmannen Christian og studenten Anastasia, har solgt i 10 millioner eksemplarer og rettighetene er solgt til en rekke land – sikkert også Norge.

Ettersom vi har forstått er det ikke snakk om tradisjonell pornografi akkurat, men heller en slags «Twilight»-inspirert og følelsesladd historie med kraftige erotiske undertoner.

Så kan man jo spørre seg, som Inger Merete Hobbelstad gjør i en kommentar i Dagbladet: Hvorfor er det en økende tendens i populærkulturen til at jenter lar seg binde fast og underkaster seg seksuelt?

Eller så kan man spørre seg, som Universal: Er ikke dette en bok vi burde lage film av så vi kan tjene en hel haug med penger?

Spørsmålet er stilt, diskusjonene startet, og ifølge Deadline har Angelina Jolie vært i samtaler med Universal om muligens å skulle regissere filmen. Dette er jo da veldig langt unna, men at slike samtaler i det hele tatt har funnet sted er jo såpass artig at vi føler at vi må rapportere det.

Jolie har jo selv innrømmet å ha levd et relativt utsvevende liv selv, uten at vi orker å google for mye rundt dette nå. Men at hun er interessert i filmens tema er i hvert fall trolig.

Hun spillefilmdebuterte i fjor med «In the Land of Blood and Honey», om relasjonen mellom en serbisk soldat og en bosnisk kvinne under krigen på Balkan.