Okei, her er noe vi gleder oss uhemma til.

Britiske «Utopia», fjorårets beste nye serie, er i ferd med å starte opp andresesongen sin hos britiske Channel 4.

Oioioi. Juli, antagelig i midten en gang. Som jo er neste måned. Som ikke er lenge til i det hele tatt.

I Norge vil serien ifølge innkjøpsansvarlig Kine Tveito Lundefaret i TV 2 Sumo dukke opp eksklusivt på Sumo.

– Vi legger ut sesong to den dagen siste episode går i Storbritannia. Sesong en legger vi ut i disse dager, slik at man kan se seg opp før sesong to kommer, sier hun til Filter.

Spoilere for dem som ikke har sett ferdig første sesong følger.

I forbindelse med den nye sesongen dukket manusforfatter Dennis Kelly opp på en forhåndsvisning av serien i London i går.

Der snakket han ifølge BBC blant annet om volden i serien, som har høstet en del kritikk, spesielt skoleskytingen i første sesong som gikk på lufta en måned etter Sandy Hook-skytingen i USA.

Kelly trakk spesielt frem Milner, som leder The Network.

Det er den konspiratoriske organisasjonen som driver Janus-prosjektet, et forsøk å sterilisere hele verden for å få ned folketallet og hindre en fremtidig hungersnød.

– Den konstante debatten handler om det å drepe folk, så jeg tror du trenger vold for å fortelle historiens ekstremer.

Det rimer også med hva førstesesongens fotograf (og sammen med regissør Marc Munden mannen bak seriens hyllede utseende), nordmannen Ole Bratt Birkeland, sa til Filter tidligere i år da vi prata om nifse Arby og kumpanen hans som går rundt og dreper på jakt etter et mystisk tegneseriemanus The Network er ute etter.

– Disse to morderne må føles som de mest skremmende menneskene du har noensinne truffet, hvis ikke føler du ikke trusselen stort nok senere i historien.

En del av ubehaget i serien mente han også kom av måten scenene var skutt.

– Det er nesten hyperrealistisk voldelig, men man fetisjerer det ikke. Mye amerikansk film gjør sakte film eller kommer inn i nærbilder med flere vinkler. Da faller det inn i en kategori hvor du vet det er falskt, fordi du klipper mellom volden og andre bilder. Publikum i dag har sett såpass mye film at de vet når de blir lurt. Om det skjer uten at det er klippa får det en umiddelbarhet som gjør at man blir litt sånn «oi, det føles virkelig».

Men det var første sesong. Hva skjer i andre?

UtopiaSesong2

Tidlige rapporter forteller at den første episoden vil være en slags prequel til serien og vise Janus-prosjektets opprinnelse, og skal visstnok være temmelig sjokkerende.

Til Digital Spy fortalte nettopp «Game of Thrones»-skuespiller Rose «Ygritte» Leslie at hun er involvert i den første episoden, noe som kan tyde på at hun har fått rollen som en yngre Milner.

Ygritte_Promotional

Samtidig lovte hun også at serien vil bli, om mulig, enda mørkere.

Ifølge Wales Online vil den andre sesongen, i likhet med den første, bestå av seks 50 minutter lange episoder.

 

Samtidig er David Fincher og «Gone Girl»-forfatter Gillian Flynn i ferd med å utvikle en amerikansk remake.