Regissør André Øvredal er blitt en fryktelig travel mann etter den internasjonale oppmerksomheten rundt «Trolljegeren».

Såvidt vi vet sjonglerer han mellom en rekke potensielle prosjekter (filmene «Enormous» og «Carpe Demon» er blant dem vi tidligere har omtalt her på Filter), og nå er enda et stort oppdrag nettopp offentliggjort.

Deadline melder nemlig at Øvredal er i gang med å utvikle tv-serien «Ghost Projekt» for NBC, sammen med manusforfatter John Glenn.

Det virker som et veldig kult prosjekt – den potensielle serien er basert på en Oni Press-tegneserie ved samme navn, om FN-våpeninspektøren Will Haley som blir tvunget til å samarbeide med en russisk agent når et mystisk, overnaturlig våpen fra Sovjet-tiden blir stjålet fra et anlegg i Russland.

Serien er foreløpig kommet ut i fem utgaver, og har bra rating hos GoodReads (vi har dessverre ikke lest den selv).

Som vanlig når vi skriver om denne typen prosjekter må vi understreke at serien er under utvikling, det vil si at det er langt fram før NBC eventuelt gir grønt lys (først må for eksempel kanalsjefene avgjøre om de ønsker å bestille en pilot).

NBC bestilte en pilot basert på en Oni Press-tegneserie også i vår («The Sixth Gun»), men valgte til slutt å takke nei til en full sesong.

Uansett nok en fjær i hatten for Øvredal, som vi vil prøve å få snakket med snart for å få en klarhet i hvordan han prioriterer alle ballene han nå har i luften.

Forresten så vi også at han signerte for å lage reklamefilm for 4 1/2 nylig, men for å være ærlig håper vi ikke han får særlig tid til å lage reklame på en god stund ennå.