En av våre mest profilerte filmstjerner er klar for sin niende internasjonale spillefilm, og det er ikke med noen tilfeldig sammenrasket gjeng.

«Bergman Island» lages av den prisvinnende franske regissøren Mia Hansen-Løve, produsenten bak Oscar-nominerte «Call Me By Your Name» bak rattet og John Turturro, Greta Gerwig og Mia Wasikowska i hovedrollene – et ensemble som ifølge Deadline kompletteres av Anders Danielsen Lie.

Turtorro kjenner du fra Transformers-franchisen og/eller en rekke av Coen-brødrenes filmer; deriblant «Miller’s Crossing» (1990) og «The Big Lebowski» (1998). Gerwig ble Oscar-nominert i år for regidebuten «Lady Bird» og er ellers kjent fra flere av Noah Baumbachs filmer, deriblant «Greenberg» (2010) og «Frances Ha» (2012).

Wasikowskas store roller er selvsagt som Alice i Tim Burtons filmer fra Wonderland og hovedrollen i Guillermo del Toros «Crimson Peak».

Mia Wasikowska i «Crimson Peak». Foto: UIP

«Bergman Island» utspiller seg, som tittelen røper, på Fårö, øya i Østersjøen der Ingmar Bergman bodde og filmet flere filmer, og der datteren Linn Ullmann etter filmskaperens død har etablert et kunstnersenter.

For to år siden snakket Gerwig om da hun og Baumbach snoket i VHS-hylla til Bergman på Fårö:

I Hansen-Løves fortelling kommer det en amerikansk filmskaperduo til øya for å skrive på hvert sitt respektive manus, men snart bidrar den ville naturen på øya til å viske ut grensene mellom virkelighet og fantasien.

«Bergman Island» blir en

Filmingen starter 16. juli – to dager etter at Ingmar Bergman ville fylt 100 år. Den svenske filmlegenden døde i 2007.