Såh, feinschmeckerne på Rivieraen har gjort opp sin mening og plukket ut de 20 filmene som skal konkurrere om årets Gullpalmen under filmfestivalen i Cannes i mai.

En av dem er «Personal Shopper» av den franske Cannes-gjengangeren Olivier Assayas, som har Kristen Stewart i hovedrollen og Anders Danielsen Lie i en birolle.

Den norske legen og skuespilleren fikk en høy stjerne i filmlandet etter «Oslo, 31. august» i 2012 og har siden hatt flere roller i fransk film. «Personal Shopper» er ifølge Variety et drama med en fantasydimensjon og blir beskrevet som en spøkelseshistorie satt til motebransjens underverden.

– Min rolle er ikke spesielt stor, men nokså avgjørende for filmen, sier Lie til VG, som var først med nyheten i dag.

Her noen amatøropptak av Stewart fra filmsettet i Paris i fjor:

Blant de andre som har sluppet gjennom nåløyet i Cannes merker vi oss danske Nicolai Winding Refn, som gjorde stor suksess på festivalen med «Drive» samme året som Danielsen Lie var der med «Oslo…». Han deltar nå med Keanu Reeves-filmen «The Neon Demon».

Flere kjente filmskapernavn på programmet? Sean Penn, Jim Jarmusch, Paul Verhoeven, Dardenne-brødrene og Pedro Almodovar.

Og så Woody Allen da, men han nekter på prinsipielt grunnlag å delta i konkurranser om jålete priser og nøyer seg dermed med å stille åpningsfilm «out of competition».

Filmfestivalen har også offentliggjort hvem som er med i sideprogrammet Un Certain Regard, se selv på twitter’n deres.