Han er en av Norges mest brukte filmskuespillere, men i en tidsalder der skandinaviske skuespillere og filmskapere stadig slår seg opp og fram i internasjonal filmbransje, har Anders Baasmo Christiansen (42) fortsatt til gode å få vise sine talenter gjennom større roller i utlandet.

(Den svenske Arn-trilogien og den fortsatt ikke lanserte, britiske krigsfilmen «The Bird Catcher» er blant de altfor sjeldne unntakene).

Derfor sier vi grattis og velkommen etter til den ungarske regissøren Ildiko Enyedi, som har skjønt greia og ifølge The Hollywood Reporter castet hamarsingen til en stor rolle i sin neste film.

Det er hun som vant Gullbjørnen på Berlinalen i fjor – og er Oscar-nominert i år – med «On Body and Soul». Dette blir hennes første engelskpråklige arbeid.

Ildiko Enyedi på Berlinalen i fjor. Foto: Maximilian Bühn (CC-BY-SA 4.0)

Christiansen skal spille sjøkapteinen «Jacob Storr», som lever på 1920-tallet og inngår et veddemål med en venn om at han skal gifte seg med den neste kvinna som kommer inn døra på kafeen de sitter på.

Denne kvinna gestaltes av ingen ringere enn franske Léa Seydoux, som har en Gullpalme på peishylla for gjennombruddsrollen i «Blå er den varmeste fargen» fra 2013, og dessuten er kjent for konsumenter av amerikansk film via sine opptredener i blant annet Quentin Tarantino«Inglourious Basterds» og Woody Allens «Midnight in Paris».

For ikke å snakke om rollen som dødelig og hensynsløs håndtlanger i «Mission Impossible – Ghost Protocol».

Filmen har tittelen «The Story of my Wife» (ka-tching!), er basert på en ungarsk roman fra 40-tallet og omtales som en variasjon over legenden om «Den flyvende hollender».

Den spilles inn neste år i Paris, Budapest, Hamburg og sør-Italia (høres ganske ålreit ut, egentlig).

Anders Baasmo Christiansen er neste uke kinoaktuell i den formodentlig langt mer lettbente «Norske byggeklosser» og for tida stream-bar hos NRK med Øystein Karlsen/Kristopher Schau-serien «En natt».