Gilbert Gottfried er kjent for roller som papegøye i Alladin og som and i diverse reklamer, i hvert fall til han dro et par upassende tsunamispøker på Twitter og ble sparket fra sistnevnte jobb.

I tillegg spiller han roller som skrikende jødisk finansmanager i «Beverly Hills Cop 2» og Abraham Lincoln i «A Million Ways to Die in the West», som i utgangspunktet burde understreke spillerekkevidden hans, men..

Gilbert Gottfried som Sidney Bernstein, portrettert skrikende og med lukkede øyne.

Gilbert Gottfried som Abraham Lincoln, portrettert skrikende og med lukkede øyne.

Andre vil kjenne igjen Gottfried fra filmen «The Aristocrats», hvor han drar verdens mest upassende vits etter å ha bombet (no pun intended) med en 9/11-kommentar i Hugh Hefners roast to uker etter hendelsene. Spoiler: Vitsen fortelles skrikende og med lukkede øyne.

Overraskelsen min var stor da jeg fant ut at noen har valgt å produsere en podcast med Gilbert Gottfried, og enda større da jeg fant ut at den var virkelig god.

«Gilbert Gottfried’s Amazing Colossal Podcast» tar oss med bak kulissene i showbiz, og med et tydelig fokus på Hollywoods gullalder, som er Gottfrieds ekspertiseområde.

The Three Stooges, filmstjerner, klassiske TV-show og gamle jødiske komikere er tilbakevennende temaer i denne podcasten, hvor Gilbert snakker med venner (og tidvis bitre fiender) fra bransjen. Og er du ikke interessert i dette fra før, blir du det fort i det Gilbert begynner å prate skrike.

Visste du at den originale Batman-serien var ment som en komedie og at Adam West havnet en tur i pornobransjen etter at serien ble økset? Og var Jokeren virkelig en heterofil førsteelsker? Sjekk ut episoden med Adam West!

Og hvordan går veien fra barnestjerne i «The Partridge Family» til å være crackavhengig eks-kjendis som bor i bilen sin bak The Chinese Theatre, tilbake til rampelyset etter en runde med steroider, banking av transvestitter og Donnie Osmond? Sjekk ut den hysterisk morsomme og brutalt ærlige episoden med Danny Bonaduce.

Hvor mye metode gikk inn i å spille mafiabølle i «Gudfaren»-filmene, hvordan var Sinatra privat, hvordan var det å ligge med Liza Minelli og Marylin Monroe og hva var Sinatra og Kennedys rolle i å ta livet av henne med oksygen?
Hør det fornøyelige og forhåpentligvis delvis sanne intervjuet med Gianni Russo her.

Og Simpsons-fans vil ha glede av å høre hvordan Michael Jackson insisterte på å få linjene sine lest inn av en liten gutt, hvordan alle karakterene til Hank Azaria egentlig er elendige kjendisetterligninger (Moe er for eksempel Al Pacino) eller hvordan småslurv i skriverommet resulterer i en nasjonal folkehelt og påfølgende tumulter på andre siden av Atlanteren i episoden med Mike Reiss.

Og visste du forresten at Bob Saget er ekstremt morsom eller at Weird Al Yankovic toppet albumlistene i fjor?

Episodene anbefales å høres på med lavt volum, og separat fra folk du er glad i eller har en profesjonell relasjon til.

 

David Skaufjord har for øvrig selv en topp podcast, kalt «David Skaufjord forklarer alt», som du kan lese mer om her.