Jeg har ikke noe empiri å vise til, det er mer en følelse: Men begynner det ikke å bli en stund siden en ny amerikansk tv-serie førte til at et bredt lag av den norske befolkningen benket seg foran tv-skjermen samtidig? I hvert fall virker det som lovlig lenge siden «Frustrerte fruer» og «Grey’s Anatomy» nå.

Her er det en serie som har en sjanse til å nå bredt: «Revenge», som starter på TV3 torsdag 2. februar.

Dette er noe så sjeldent som en kritikerrost såpeopera, satt til et superrikt miljø i The Hamptons der rikingene gjør helt fryktelige ting mot hverandre. Skuespiller Madeleine Stowe har fått sitt store gjennombrudd i serien som den utspekulerte Victoria Grayson (blant annet ble hun Golden Globe-nominert for rollen):

 «Revenge» – som ble sendt av ABC i USA – har litt av den samme energien som «Gossip Girl» hadde i starten, men har også tålt sammenlikninger med klassiske såper som for eksempel «Dallas».

Den kom også på 10. plass da Gry Cecilie Rustad kåret 2011s beste tv-serier før jul:

Selv om dagsåpene er i ferd med å dø ut på amerikanske skjermer, lever supersåpen eller primetime-såpen i beste velgående. «Revenge» er god gammeldags såpeopera i lesten til serier som «Dynastiet» og «Savannah», med morsomme intriger, drøy manipulasjon og ikke minst HEVN! Og som vi alle vet er hevn fryktelig morsomt, i hvert fall på TV. Madeline Stowe fremstår mer og mer som en moderne Alexis Carrington, og forhåpentligvis blir denne plukket opp av FEM eller en annen norsk kanal sporenstreks, skrev Rustad.