Onde tunger skal ha det til at «Klovn» bare er en dårlig dansk variant av «Curb Your Enthusiasm», men de tar feil. Om noe er «Klovn» et eksempel på at det faktisk går an å rappe elementer fra «Curb…» og samtidig lage noe som føles friskt og originalt (noe mange norske komikere også har forsøkt, med varierende grad av hell).

Uansett virker det fullkomment logisk at amerikanerne nå skal lage sin egen «Klovn›-remake.

Ifølge Deadline er det Warner Bros. som har gitt grønt lys for filmen, og de vil ha den fort. Ifølge nettsiden er Danny McBride («Eastbound and Down», «Pineapple Express») hyret inn som både manusforfatter og hovedrolleinnehaver, mens Todd Phillips («The Hangover») vil bli filmens hovedprodusent.

Filmens plott vil være ganske likt som i den danske versjonen, der to kompiser (Frank og Casper) legger ut på kanoturen Tour de Fitte med 13-åringen Bo på slep.

Caspers mål er utelukkende damer, mens Frank også prøver å bevise at han har et farspotensial.

At filmen får en R Rating (17-årsgrense uten følge med voksne) i USA virker trolig, til og med den danske versjonen fikk jo 15-årsgrense i Norge.

Danny McBride har for øvrig vist at han er en av USAs morsomste menn (særlig blir HBO-serien «Eastbound and Down» bare bedre og bedre), men filmene der han har hatt hovedrolle har ikke utelukkende vært kassasuksesser akkurat. Blant de seineste halvfloppene finner du for eksempel «30 Minutes or Less» og «Your Highness».

Skal vi tippe, vil vi derfor tro at McBride tar rollen som Frank, mens Warner henter inn et mer salgsbart navn som Casper.

En betydelig utfordring for McBride og Phillips blir jo uansett at de mister noe som er sentralt for filmen og tv-serien – i den danske versjonen spiller jo Frank Hvam og Casper Christensen (som er kjente komikere i Danmark) overdrevne og karikerte versjoner av seg selv. Vil man gå for det samme i den amerikanske versjonen, eller gjøre den til en mer rendyrket spillefilm?

Vi får se… Antatt premiere blir i andre halvdel av 2013.

Her er trailer til danske «Klovn – the Movie» (som du bør leie her hvis ikke du har sett den):

McBride og Todd Phillips har for øvrig jobbet sammen (såvidt) tidligere – førstnevnte dukket nemlig opp i Phillips’ film «Due Date»: