Så her er greia: De aller fleste hovedkarakterene i «This is the End» har spilt i filmer og tv-serier sammen sammen tidligere – som regel ting komikongen Judd Apatow har stått bak.

Nå har de på et eller annet vis klart å lure Sony til å punge ut et ukjent antall titalls millioner dollar for en katastrofefilmkomedie kalt «This is the End», som er fullstendig over-the-top, der alle stjernene spiller seg selv, og et tosifret antall kjendiser dør (ofte brutalt) etter få minutter på skjermen og etter å ha deltatt på James Francos hjemmefest.

Låter gøy? Tja! Eller, for å være helt ærlig Judd Apatow-fanboy: Ja!

James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride og Craig Robinson er de seks siste overlevende, etter at apokalypsen har utradert blant andre McLovin, Aziz Ansari, en kokainelskende og dypt usympatisk Michael Cera og Rihanna på brutalt vis.

Men så dukker også Emma Watson opp, og hun er ikke fucking around.

Dette låter jo som et forfengelighetsprosjekt fra A til Å, og manusforfatterne (og regissørene) Seth Rogen og Evan Goldberg (som også skrev «Superbad» sammen) innrømmer i et intervju gjengitt av iO9 at Sony opprinnelig var dypt skeptiske til at alle skulle spille seg selv.

Rogen & co. måtte gå med på å lage en versjon der man kunne klippe bort det faktum at karakterene heter det samme som skuespillerne.

– Heldigvis var testresultatene gode, og vi slapp å gjøre det, sier Rogen til iO9.com.

I tillegg til hovedtraileren i videovinduet øverst slapp også «This is the End»-gjengen en 1. april-variant i går, som er en tøysetrailer for «Pineapple Express 2»:

I USA slippes «This is the End» i juni, men vi må dessverre vente fram til slutten av september før vi får se den i norske kinosaler.