I slutten av mai slapp vi (via The Hollywood Reporter) nyheten om at et større amerikansk produksjonselskap har landet avtale med Anne Holt vedrørende utviklingen av en krimserie for amerikansk fjernsyn.

Detaljene var relativt få, men vi skjønte at Holts lesbiske politietterforsker Hanne Wilhelmsen skulle være hovedkarakter, og at det var selskapet Graham King TV som ville stå for produksjonen.

Det fine med Anne Holt er at hun selv er en stor tv-seriefan, og at hun åpenbart har så innmari lyst til å fortelle litt mer – selv om prosjektet er i en tidlig fase, og selv om det alltid er en viss fare for at slike produksjoner aldri ser dagens lys.

I morges gjestet hun P3morgen, og der ga hun noen flere detaljer om hva serien etter planen skal bli:

* Serien vil trolig hete «1222», oppkalt etter den åttende boka om Hanne Wilhelmsen. Boka fikk langt bedre mottakelse i land som USA og England enn i Norge (du kan jo sammenlikne anmeldelsen i Washington Post med den i Dagbladet), og vi møter Hanne Wilhelmsen og drøyt 200 passasjerer som må ta inn på et høyfjellshotell etter at toget sporer av like etter Finse. Der skjer det en forbrytelse som Wilhelmsen må løse.

* Handlingen foregår i et snødekt landskap, og ideelt sett skulle forfatteren gjerne sett at den ble spilt inn i Norge. Det blir imidlertid for dyrt, derfor vil man trolig gjøre innspillingen i et østeuropeisk land.

* Holt vil ikke si hvilken kanal som skal sende serien, men sier det i utgangspunktet vil bli produsert åtte episoder i første sesong. I så fall tyder det på at serien er ment å bli sendt på en av de amerikanske kabelkanalene eller en britisk kanal, da de har større tradisjon for kortere sesonger av denne typen.

* Produsentene har holdt auditions for manusforfattere, og vinneren er en kvinnelig manusforfatter som tidligere har skrevet for BBC.

* En skuespiller er allerede tiltenkt hovedrollen, men her holder Holt foreløpig helt tett. Vedkommende er imidlertid en stjerne, ifølge Holt.

* Holt selv kommer til å bli kreditert som utøvende produsent, og hun avslører også at en av de andre produsentene er en kvinne som også jobbet med «Rome». Det er Anne Thomopoulos, som nå er ansatt i selskapet One Three Media – et selskap som har mye penger etter en rekke realitysuksesser.

* Håpet er å starte innspillingen til våren – men det har ikke Holt tro på i det hele tatt.

Her er et klipp fra tidligere der Holt snakker om boka: