Den hardtslående og ukonvensjonelle britiske politimannen John Luther er kanskje ikke populær blant sine sidemenn på skjermen. Vi som befinner oss på andre siden av skjermen har derimot lagt vår elsk på fyren, som er blitt spilt av Idris Elba gjennom tre sesonger.

Det har åpenbart seerne på andre siden av Atlanteren også, der blant andre Netflix og BBC America har sørget for å tilgjengeliggjøre serien.

Men, som med alt annet som slår an i USA, ønsker de også i dette tilfellet en egen versjon – noe de ifølge Variety nå også får.

Heldigvis for både 20th Century Fox og oss potensielle seere er både den originale serieskaperen Neil Cross med på laget. I tillegg til Idris Elba, som i denne omgang bare skal produsere og mest sannsynlig ikke spille hovedrollen.

Ikke at det hadde vært umulig: I likhet med svært mange andre britiske skuespillere har også Elba bevist at han kan spille amerikaner, i seriesammenheng kanskje mest berømt som i «Stringer Bell» i «The Wire».

Fox har i første omgang gått med på å spille inn en pilot (som skrives av Cross) i samarbeid med «Rise of the Planet of the Apes»-produsent Chernin Entertainment og BBC Worldwide.

Tidligere har Cross fortalt at det foreløpig ikke er noen planer for en fjerde «Luther»-sesong i England, men at det kanskje kan komme på tale med en spillefilm – og da mest sannsynlig forgjenger til det som skjer i serien.

– Jeg har skrevet manuset og vi håper å få filmen laget neste år, fortalte Cross under fjorårets tv-festival i Edinburgh.