• Hver fredag går vi gjennom hva som er nytt på de forskjellige streamingtjenestene og anbefaler godbitene. Nå har vi utvidet med enda flere streamingtjenester!
  • Du kan også få disse streamingtipsene på e-post ved å registrere din mailadresse her.

Netflix:

Se «Emily In Paris» (serie, 2020).

Er du jakt etter en feel good serie som er morsom og gjør litt narr av både amerikansk og fransk kultur? Da er dette serien for deg.

Ung, ambisiøs og veldig utadvent. Det beskriver Emily som pakker kofferten og flytter over dammen til Paris fordi hun har landet en spennende SoMe-jobb innen moteindustrien. Det skal vise seg å bli utfordrende siden franskmenn verken vil snakke engelsk eller er særlig begeistret over den sprudlende jenta fra Chicago som vil forandre på gamle måter å jobbe på! 

Vil du heller se…

Noe skummelt? Se «The Haunting of Bly Manor» (serie, 2020). En enkeltstående historie i samme univers som «The Haunting of Hill House». Ypperlig for skrekkentusiaster.

En serie om superhelter? Se «The Umbrella Academy» (serie, 2019-2020). Kommer det frem at å vokse opp som superhelt er ikke så gøy som det høres ut.

Noe fra Batman-universet? Se «Joker» (film fra 2019).  Får du se Joaquin Phoenix gjøre Jokeren til en skumlere karakter enn noensinne – nemlig at de skumle kan være mannen i gata.

Viaplay:

Se «Jojo Rabbit» (film, 2019)

117 ganger nominerte og seks ganger oscar-vinner «Jojo Rabbit» er intet mindre enn en fargerik og hysterisk morsom komedie om andre verdenskrig sett gjennom et lite barns øyne. Johannes «Jojo» Betzler er 10 år gammel og over gjennomsnittet interessert i politikk og krig – han eier til og med sin egen lille skybert i Hitler-versjon.

Hver gang Jojo trenger råd og har behov for støtte, dukker Hitler opp og fungerer som en slags mentor. En liten funfact er at Hitler spilles av regissøren selv – nemlig Taika Waititi (en kultfigur i filmbransjen å regne, særlig kjent for filmen «Thor:Ragnarok») – og hun nøler ikke med å rekke tunge til sin egen nazi-karakter underveis!

Kritikere roser den for å være forfriskende politisk ukorrekt i sine skildringer av fordommer og ekstremisme – og det er nesten garantert at du lar deg rive med av Waititis energiske fortellerglede og villskap.

Vil du heller se…

Katt- og mus-lek? Se «Billions» sesong 4 (serie, 2016 -). Dramaet om hedgefund-milliardæren og statsadvokaten som prøver å avsløre ham fortsetter.

Bilær som tutær og bråkær? Se «Ford v Ferrari» (film, 2019). Basert på historien om da Ford skulle erobre den europeiske racingscenen ved å vinne det prestisjetunge 24-timersløpet i Le Mans.

Actionthriller? Se «Snowpiercer» (film, 2013). «Parasitt»-skaper Bong Joon-hos første engelskspråklige film om en dystopisk fremtid der menneskeheten sitter fast i et klasseinndelt tog.

Dplay:

Se «Naked and Afraid XL» (serie, 2015-).

I fem år har verdens mest ekstreme overlevelses-reality program blitt vist. I den sjette sesongen har de trappet opp nivået. Grunnkonseptet er at en mann og en kvinne som er totalt fremmede skal overleve i villmarken. Uten klær. La oss presisere det igjen: Uten klær. Det eneste de har på kroppen er en selvvalgt ting for å overleve. Og nei, ikke en truse – tenk heller i retning av en sylskarp machete

Du la sikkert merke til den XL-en i tittelen, og det er her det blir interessant. For tidligere har de stakkars sjelene måtte finne ly, skaffe seg mat og overleve i naturen i 21 dager. Nå er det veteraner som kommer tilbake for å takle 40 dager. Kanskje det er på tide at noen introduserer de for ordet masochisme? 

Vil du heller se…

Miniserie? Se «Patrick Melrose» (miniserie, 2018). Benedict Cumberbatch skinner som en heroinavhengig overklassefyr totalt ute av kontroll som du virkelig får lyst til å redde.

Krim? Se «Vera» (serie, 2011-20). Fin og nedpå procedural fra nordengelsk landsbygd.

En annerledes dramaserie?  Se «The Young Pope» (2016). Jude Law briljerer med et originalt premiss og en usedvanlig setting.

HBO Nordic:

Se «Bjørnstad» (serie, 2020)

Den slitne, kalde og grå industribyen Bjørnstad holdes sammen av ishockey og kulturen rundt. Og om du er briljant nok er det kanskje din eneste vei ut av byen. Noe den tidligere ishockeystjernen Peter (Ulf Stenberg) vet alt om. Han kommer tilbake til byen for å trene opp laget. 

I en by hvor spillerne er de lokale heltene. Hva skjer når stjernen på ishockeylaget blir anmeldt av datteren til treneren for voldtekt? Slik starter drakampen i byen og i Peter sitt hjerte – skal de tro på den 15 år gamle jenta eller stjernen på laget. Hvem vinner?

Vil du heller se…

Mafiaserie? Se «Fargo» sesong fire (serie, 2020). For å unngå at flere menneskeliv går tapt utveksler mafiaoverhodene i den sorte og italienske mafiaen sine yngste sønner som en slags fredskontrakt. Det går selvsagt ikke bra.

Psykologisk thriller? Se «The Third Day» (serie, 2020). Denne todelte serien finner sted på en britisk øy, kun koblet til fastlandet av en vei som stadig flommes over og kan bare krysses i et svært begrenset tidsrom.

Nydelig ungdomsdrama? Se «We Are Who We Are» (serie, 2020). En ny coming of age-serie fra samme regissør som ga oss «Call Me By Your Name».

TV2 Sumo:

Se «Zodiac» (film, 2007).

Det finnes mer enn én måte å miste livet ditt til en morder.

Nok en ytterst nervepirrende og besettende film fra regisøren bak mesterverkene «Seven», «Fight Club» og «Gone Girl».

Vi følger en anerkjent krimreporter (Robert Downey Jr.)  to politimenn (Mark Ruffalo og Anthony Edwards) og en tegner (Jake Gyllenhaal) i jakten på en seriemorder i Nord-California på slutten av 60-tallet, som skal vise seg å få ødeleggende konsekvenser for hver og en av dem. Zodiac er basert på en sann historie og holder på spenningen fra start til slutt – med stemningsfulle bilder, komplekse karakterer og overraskende vendinger.

Verdt å se om du setter pris på en god krim som hverken tyr til overdrivelser eller en klassisk Hollywood-slutt.

 

Vil du heller se…

Rom-com? Se «Crazy Rich Asians» (film, 2018). New York-jenta Rachel Chu (Constance Wu) bringer oss til et helt annet kontinent (noe som er sårt trengt…), men også på en reise om hvorvidt ens kjærlighet for en selv eller den man elsker veier mest. 

Emmy-vinner? Se «Schitt’s Creek» (serie, 2015-2020). Serien gjorde nærmest rent bord under årets Emmy – vel fortjent om du spør oss.

Norsk true crime? Se «Mysteriet Marianne» (dokumentarserie, 2020). Seks år gamle jenta Marianne som sporløst forsvant i 1981 og saken er fortsatt uløst.

Youtube:

Se «I attempted to cross an entire country in a straight line» (videoserie, 2019).

Thomas Davies er en 30 gammel britisk lad som har bygd opp en Yotube- og Twitch-kanal ved å spille «Geoguessr». Dette er et geografispill basert på Google Earth, og målet er å finne ut hvor du er. Davies er skammelig god i dette, og er – du gjettet riktig – en skikkelig geografinørd.

I denne videoserien tegner han en rett linje gjennom Wales og forsøker å krysse landet på tvers. Walisisk natur er kanskje vakker, men er full av hekker, sauer og myrlandskap. Davies må også unngå bønder for å holde seg på linja, da Wales ikke operer med allemannsrett på samme måte som her i Norge.

Beklager denne generaliseringen, men briter er fryktelig dårlige til å kle seg etter været. Det er alltid en kis i shorts, uansett om det snør eller regner. Davies faller dessverre i denne kategorien og det gjør eksperimentet hans enda mer underholdende.

Dette er en veldig britisk vri på Lars Monsens «Canada på tvers», men utført av en komplett amatør.

Vil du heller se…

Mini-dokumentar? Se «How America Bungled The Plague» (video, 2020). New York Times ser nøyere på hvorfor USA håndterte den globale pandemien særs dårlig.

Fotball-nerding? «Tifo Football» (kanal). Forklarer deg mer om fotballens komplekse univers.

Satire? Se «Last Week Tonight with John Oliver» (kanal). John Oliver går gjennom forrige ukes mest omtalte temaer, med hardtslående fakta og formildende humor i skjønn forening.

Prime Video:

Se «East Side Sushi» (film, 2014).

Indie-filmen tar et nytt blikk på den amerikanske drømmen der vi møter Meksikansk-Amerikanske Juana (Diana Torres). Alt hun vil er å brødfø sin datter og gamle far. Familien får så vidt hjulene til å gå rundt, bokstavelig talt.

Da en sushi-resturant søker etter hjelp ser hun sin gylne sjanse. Men restauranten hun jobber på ser ikke forbi hennes hudfarge, og lar henne bli stående å kutte opp grønnsaker.

Vil du heller se…

Noe actionfylt? Se «The Boys» (serie, 2019-2020). Får du se actionhelter på en konstant blåmandag.

Tenåringskjærlighet? Se «Chemical Hearts» (film, 2020). Har vi fått nok av hormoner på høygir og usagte ord nå? Næh!

Oppløftende komikk? Se «The Marvelous Mrs. Maisel» (serie, 2017-20). Prisvinner-serie om husmor som på 50-tallet slår seg opp som komiker i New York.

NRK TV:

Se «Safari Norge» (serie, 2020).

Intet er vel som å se kjendiser som er vant til å sitte nyfrisert i et studio, plutselig møte villmarken. Et knippe av velkjente norske ansikter oppfyller drømmen om å komme nært innpå norske dyr på land og strand. I første episode pakker programleder Mona B. Riise tursekken for første gang før hun skal ut på fugletitting. 

Vil du heller se…

Gravejournalistikk? Se «Muldvarpen» (dokumentar, 2020). Uføretrygdet dansk kokk infiltrerer Nord-Korea ved å utgi seg for å være milliardær. Det er overskriften sin, det! 

Bra norsk humor? Se «Norsk-ish» (serie, 2020). Som tar for seg hvordan det er å ha litt ekstra melanin i huden i Norge eller har familie fra andre steder enn Norge.

Fantastisk natur? Se «Sju kontinenter, en klode» (dokumentarserie, 2020). Feinschmeckerserie om våre fortryllende omgivelser på den blå kula vi kaller Planeten Jorden.

Disney+

Se «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children» (film, 2016).

Jake (Asa Butterfield) sin bestefar har alltid snakket om da han var på dette hjemmet som besto av spesielle barn med krefter som ikke tålte dagens lys og bekjempelse av monstre. Da bestefaren dør, bestemmer han seg for å se om stedet faktisk eksisterer.

Tim Burton har igjen lagd en film for de litt yngre der historien er basert på novellen med samme tittel av Ransom Riggs. I klassisk Burton stil er det et møte mellom søte karakterer og skapninger som er som tatt ut av et mareritt. 

Vil du heller se…

Star Wars? Se «The Mandalorian» (serie, 2019-). Serien er alt det vi skulle ønske de nye kinofilmene fra romoperauniverset var: Mystisk, pirrende, mer skummel enn morsom.

Svimlende dokumentar? Se «Free Solo». Historien om han som klatret opp den 900 meter høye El Capitan-fjellveggen i California. UTEN sikring.

Tidenes satireserie? Se «The Simpsons» (1989-2020). Her er ALLE sesongene.