Tegneserieskaper Jason, egentlig John Arne Sæterøy fra Molde, er en av Norges mest anerkjente kunstnere med en rekke priser på peishylla (han fikk for eksempel Eisner-prisen tre år på rad mellom 2007 og 2009).

En av disse prisene fikk Jason for albumet «Jeg drepte Hitler» i 2008.

Dette er, ifølge forlaget Schibsted: «En historie om en leiemorder som er overbevist om at kjæresten har satt en pris på hodet hans. Han godtar samtidig den merkeligste mordkontrakten i hele sin karriere: å reise tilbake i tid for å drepe Aldolf Hitler.

Men alt går ikke etter planen. Hitler tar selv tidsmaskinen og reiser inn i fremtiden, og morderen eldes mens han venter på å komme tilbake til sin egen tid for å finne Hitler og sin kjære…»

Nå skal dette originale premisset også bli gjenstand for film, ifølge The Hollywood Reporter.

Ifølge bransjeblekka har Studio Eight kjøpt rettighetene til historien, mens manusforfatter DC Walker har tatt på seg oppgaven med å lage et filmmanus ut av tegneserien.

Det er foreløpig ikke klart om dette blir en animasjonsfilm i Jasons’ stil eller om Studio Eight simpelthen har kjøpt rettighetene til rammeverket av historien (vi håper det første).

De to produsentene i Studio Eight som skal ha ansvaret for filmatiseringen heter Jamie og Alex Brown, og har filmer som «In My Country», «Shadows in the Sun» og «Goose on the Loose» på samvittigheten.

«Jeg drepte Hitler» er tidvis ganske grafisk, noe Jason tidligere har uttalt til NTB at bare var passende.

– Jeg har publikum i tankene når jeg lager historiene, men ikke for mye. Jeg prøver å ikke sensurere meg selv. Det kommer an på hver enkelt historie. Dette handler jo om en leiemorder og da blir det gjerne blodig, sa han.

Som mange har pekt på vil nok Jasons unike humor og stemninger hentet fra film noir-universet kunne fungere veldig bra på film, og Studio Eight er ikke de eneste som har syslet med planer om filmatisere Jasons univers.

I 2010 lagde for eksempel Graceland Film Company kortfilmen «Shhh» basert på tegneserien ved samme navn.Den kan du se her.

De to første par sidene av den engelskspråklige versjonen av «Jeg drepte Hitler» kan du lese hos Amazon.