David O. Russells «American Hustle» gleder vi oss vanvittig til, og siden første trailer først og fremst var en plottfri teaser tonesatt av Led Zeppelin velger vi å poste trailer nummer to også.

Noen tilfeldige tanker:

1. Som gamle tjukkaser vet vi når folk oppriktig har spist for mange kremboller og når de bare blåser opp magen for å late som.

Christian Bale tilhører definitivt sistnevnte kategori.

2. Soundtrack til traileren: ELO!

3. Latterlige 70-tallskostymer og frisyrer kan fort bli litt lettvint, og traileren spiller akkurat litt i overkant mye på denne typen humor.

Bradley Coopers permanent, for eksempel?

4. En gang i tiden slet jeg skikkelig med Amy Adams, men herregud så feil jeg tok. Rollen i «American Hustle» er bare ett av mange særdeles smarte valg hun har gjort i det siste (denne høsten får vi også se henne i Spike Jonzes kommende «Her», blant annet).

5. Første glimt av Louis CK som karakteren Stoddard Thorsen:

«American Hustle» er basert på den sanne historien om Abscam – en svær FBI-operasjon som foregikk på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet, og som hadde som mål å hekte korrupte folkevalgte.

For å hjelpe dem med dette arbeidet hentet FBI hjelp av Melvin Weinberg, en notorisk upålitelig og dømt bedrager.

Svindleren i filmen spilles av Christian Bale, som denne gangen har lagt seg til en tjukk Bronx-aksent, mens Bradley Cooper spiller en FBI-agent med lav grad av selvkontroll. Amy Adams er Bales kjæreste, som på ingen måte er tapt bak en vogn.

«American Hustle» var for øvrig et manus som sirkulerte i Hollywood lenge, og som ble tilbudt både Ben Stiller og Ben Affleck før Russell tok på seg oppdraget etter å ha levert fjorårssuksessen «Silver Linings Playbook».

Mange av skuespillerne her har Russell jobbet med tidligere (Lawrence, Cooper og De Niro i «Silver Linings…», Adams og Bale i «The Fighter»), men denne gangen har regissøren gjort et poeng av at alle skuespillerne har fått roller som skiller seg betydelig fra tidligere arbeider de har gjort.

Norsk premieredato er ennå ikke satt, men vi mistenker at vi må vente til Oscar-sesongen rundt februar før vi får se den her til lands.