«American Horror Story» er blitt en mye større serie enn jeg tror de fleste kunne forestille seg da antologiserien startet opp i 2011. Og dette er en rein amatørobservasjon, men er ikke noe av nøkkelen til suksessen at serieskaper Ryan Murphy har klart å lage en horrorserie som appellerer vel så mye til kvinner?

Og nøkkelen til det igjen er helt sikkert helt strålende kvinnelige skuespillere og rollefigurer – fra Jessica Lange til Sarah Paulson og Kathy Bates.

I kveld har «American Horror Story: Freak Show» premiere på amerikansk tv (sesongen kommer på FOX 5. november her til lands), og i den forbindelse har produsentene sluppet nyhetene om en kommende spinoff.

Denne skal hete «American Crime Story», og skal basere seg på virkelige hendelser. Første sesong vil ta for seg O.J. Simpson-saken, ifølge Deadline.

Larry Karaszewski («Larry Flynt») er blant manusforfatterne, og serien skal se på saken fra advokatenes perspektiv.

– Jeg har sett etter kildemateriale som kunne funke som en forlengelse av «American Horror Story»-merkevaren, som jeg elsker. O.J.-saken var både tragisk og fascinerende, og markerte starten på tabloidalderen, sier Murphy til Deadline.

Innspillingen skal etter planen starte tidlig til neste år, og som med «American Horror Story» er planen å skifte både tematikk og flere av skuespillerne fra sesong til sesong.

Spennende, ikke minst for oss som sitter og venter spent på «American Horror Story: Freak Show». Denne handler om en gjeng sirkusfreaks ledet av den tyske cabaretstjernen Elsa Mars (Jessica Lange). Sammen ankommer de den lille byen Jupiter i Florida i 1952 for å opptre.

Det er en ordentlig broket forsamling som reiser med sirkuset – blant dem en skjeggete kvinne (Kathy Bates), siamesiske tvillinger (begge spilt av Sarah Paulson), en råsterk mann (Michael Chiklis) og en kvinne med tre bryster (Angela Bassett).

Også har vi en morderisk og livsfarlig klovn – Twisty the Clown – som ikke er en del av sirkuset, men som sterkt misliker at de kommer på besøk.