«The Walking Dead» er tv-kanalen AMC sin største suksess noensinne. Selv mens «Breaking Bad» var på topp, fikk zombieserien høyere seertall i USA.

Derfor er det kanskje ikke så rart at de ønsker å utvide universet – i tillegg til de allerede eksisterende tegneseriene, tv-seriene og spillene.

Siden i fjor har en spinoff-serie vært under planlegging, men nå melder Entertainment Weekly at AMC har bestilt en pilotepisode – en prøvekikk – for en ny synsvinkel på «The Walking Dead».

– Ved siden av spørsmål om å få være zombiestatister er dette spørsmålet jeg får oftest. ‘Hva skjer med zombieapokalypsen andre steder i verden?’, sier AMC-sjef Charlie Coller til EW.

Den nye tv-serien skal etter alt å dømme foregå et annet sted enn Atlanta, men mest sannsynlig fremdeles i USA.

Robert Kirkman har jobbet med «The Walking Dead»-universet i over ti år – her med sine faste samarbeidspartnere.
Robert Kirkman har jobbet med «The Walking Dead»-universet i over ti år – her med sine faste samarbeidspartnere.

Showrunner for spinoffen er Dave Erickson, manusforfatter og produsent på «Sons of Anarchy» og den kommende Netflix-serien «Marco Polo». Nå skriver han manus sammen med tegneserieskaper og manusforfatter Robert Kirkman. Ifølge han er ikke den nye serien basert på noe vi har sett før:

– Det er mange mørklagte hjørner igjen i «The Walking Dead». Å få lov til å skinne et lys inn i de hjørnene og se hva som lurer der er enormt gøy. Jeg er glad for å være ett steg nærere å få dele dette med fansen.

I mellomtiden venter vi på sesong 5 av hovedserien, som får amerikansk premiere den 12. oktober. På norsk tv får serien premiere på Fox Norge den 13. oktober. Her er den nyeste traileren for serien: