«The Man In High Castle» handlar rett og slett om kva som hadde hendt om USA tapte andre verdskrig, og det nord-amerikanske kontinentet hadde blitt delt mellom nazi-Tyskland, imperialist-Japan og fascist-Italia i aust. Hitler er allereie i grava, og lebensraum er no noko ein ser til verdsrommet etter.

Høyrest det ut som noko som kunne ha passa som på TV? Det synest også BBC i 2010, og fabelprosa-kanalen SyFy i fjor, då dei båe snuste på ein miniserie av Philip K. Dick-boka, laga av Ridley Scotts produksjonsselskap Scott Free.

– «The Man in High Castle» er eit av Dicks mest fantasifulle og fengslende verk, og absolutt ein av mine favorittar, sa Ridley Scott då.

Scott er velkjend for å like Philip K. Dick, og har tidlegare arbeidd regissert blant anna «Blade Runner», basert på «Do Androids Dream of Electric Sheep?»).

USA slik landet er i Philip K. Dick-boka «The Man in the High Castle».
USA slik landet er i Philip K. Dick-boka «The Man in the High Castle».

No har Amazon – som absolutt har satt i gang sin eigen tv-distribusjon på nett gjennom Amazon Prime – bestilt ein pilot av tv-serien, melder Deadline. Frank Spotnitz – manusforfattar og produsent på «The X-Files» i si tid, og «Strikeback» og «Hunted» dei siste åra – står bak prosjektet.

«The Man in the High Castle» er ein av mange seriar Amazon ser på for tida – blant anna magimatlagingskomedien «Just Add Magic», «Mad Dogs» – basert på den britiske tv-serien, amerikanarar-i-Frankrike-serien «The Cosmopolitans» og rape-revenge-dramaet «Hand of God» frå «Monsters Ball»-regissør Marc Forster.

I februar dukka òg nyheita om at dei gjenopplivnar «Ripper Street» for ein tredje sesong, etter at BBC hadde kansellert serien.

Amazons serier er ikkje tilgjengelege frå norske nettadresser, og i skrivande stund er det heller ikkje absolutt alt der som nødvendigvis er verdt å trakte etter. Men framtida er spennande – «The Man in the High Castle» vil, om Amazon likar det dei får sjå, dukke opp i løpet av dei næraste åra.