Amazon har akkurat annonsert at de slipper sin egen TV-boks, som blir en konkurrent til blant annet Apple TV og Google Chromecast.

Amazon Fire TV, som den blir hetende, består av en liten boks som kobles til fjernsynet og en fjernkontroll.

Ifølge GigaOm har boksen har en quad-core prossessor, to gigabyte med ram og et dedikert grafikkort.

amazon2

Nyheten ble nettopp sluppet på en tilstelning i New York, som nettopp tok slutt, hvor Amazon hadde invitert et knippe reportere til et lite lokale dekorert som en blanding av en stue og en kino, komplett med popkorn-maskin og amerikansk kinogodis.

Foruten TV-tjenester er kanskje en av de viktigste funksjonene med Fire TV at man kan spille spill på den.

Ifølge The Vergesom liveblogget annonseringen, retter denne funksjonen seg først og fremst mot folk som ikke har spillkonsoller.

«Minecraft» er blant spillene som allerede er annonsert, og selskaper som Disney, 2K, Sega, EA, Ubisoft og Telltale Games er alle med.

Amazon lager også sine egne spill under navnet Amazon Game Studios. Blant annet har de et førstepersons skytespill kalt «Sev Zero» (bildet under) under utvikling, sammen med et jungeleventyr.

Amazon4

Amazon Fire TV vil få en egen spillkontroll, som i stor grad minner om en miks av kontrollene til PlayStation 4 og Xbox One.

Når det gjelder TV-funksjonaliteten vil det selvsagt være mulig å handle fra Amazons Instant Video-katalog med boksen.

Fire TV vil ha stemmesøk, og skal også klare å forutsi hvilke tv-serier du har lyst til å se, og laster dem ned automatisk for å slippe lange innlastingstider og stopp i avspillingen.

Det var Amazons Kindle-sjef Peter Larsen som presenterte boksen.

Ifølge Larsen er selskapet misfornøyd med tre ting i dagens strømme-enheter: Søk, treg ytelse og lukkede økosystemer.

– Det gjør meg gal at jeg ikke kan se Prime Instant VideoApple TV-en min, sa Larsen ifølge The Verge.

Larsen lover at Fire TV ikke skal være lukket, og sier at tjenester som Netlifx, Hulu, Vimeo og YouTube vil være del av den nye enheten.

Prisen skal ligge på 99 dollar, og enheten er i salg fra og med i dag.