Er 2012 året der streamingteknologien blir allemannseie? Det er en litt for drøy påstand kanskje, men at konkurransen – både på det norske og det amerikanske markedet – spisser seg til, er garantert.

I USA dominerer Netflix totalt, men nå ser det ut til at de snart vil få selskap av Amazon. Det kan bli en tøff konkurrent.

Amazon tilbyr per i dag tjenesten Amazon Prime Videos gratis til sine premiumkunder (som til gjengjeld må betale en fast sum på 79 dollar i året for gratis shipping av fysiske produkter). Men de har også lyst til å lansere denne som en separat tjeneste til alle, i en abonnementsmodell.

Nå tror analytikere at Amazon er ganske nære å kunne realisere dette, ifølge Reuters.

I dag offentliggjorde uansett Amazon en ny avtale med Viacom, som eier innholdsleverandører som MTV, Paramount og Nickelodeon.Denne innebærer at amerikanske premiumkunder får tilgang til flere tusen tv-serier og filmer.

Fra før har Amazon avtaler på plass med blant andre CBS, Time Warner, Fox, Sony, NBC Universal og Walt Disney.

Å lansere en streamingtjeneste virker logisk for Amazon, som har solgt drøyt 5 millioner Kindle Fire-nettbrett siden lanseringen i midten av november. For å øke salget ytterligere ønsker Amazon å kunne tilby mest mulig digitalt innhold – tv, film, bøker og musikk.

Prime Instant Video er imidlertid ikke det eneste streamingjernet Amazon har i ilden. I England eier de selskapet Lovefilm, som har drøyt to millioner kunder.

Disse har også en variant av tjenesten sin i Norge.

For ordens skyld: Comoyo Filter er en blogg tilknyttet streamingtjenesten Comoyo Film. Selskapet er heleid av Telenor.