Marvel har gjort fryktelig mye rett de siste årene. Hei, de har tjent 1,2 millarder dollar på «The Avengers», de trenger jo selvfølgelig ikke en skarve filmblogger fra Norge til å si at de gjør ting riktig.

Men min hobbyanalyse er at Kevin Feige og de andre sjefene i selskapet har funnet en rett balanse mellom action og humor, mellom å være tradisjonstro og nyskapende, og mellom det å ta noen sjanser og treffe ekstremt bredt. Så hva gjør studioet etter å ha knust tidligere kinorekorder med «The Avengers»? Gir grønt lys til den første Marvel-superheltfilmen med en svart hovedrolleinnehaver!

I hvert fall hvis vi skal tro et rykte hos vanligvis temmelig pålitelige LatinoReview, som melder at superhelten The Black Panther får sin egen film i 2014.

Så kan man kanskje argumentere med at en eventuell Black Panther-film slett ikke er noen stor nyhet, at superhelter og tegneserier har hatt en viktig plass i afroamerikansk populærkultur kjempelenge, og at det nødvendigvis må ha vært en ganske fargerik gruppe mennesker som har sett «The Avengers» når filmen har nådd så vanvittig bredt.

MEN: Sytingen man kunne høre i enkelte mørke internettkroker da Idris Elba ble castet som Heimdall i «Thor» viste at man fremdeles har et lite stykke å gå før man oppnår et fargeblindt superheltunivers.

Uansett er det en modig avgjørelse av Marvel, ikke minst fordi superhelten er såpass lite kjent fra før. Med litt hjelp fra Wikipedia kan jeg fortelle at The Black Panther først dukket opp i 1966, at hans egentlige navn er T’Challa og at han er født i det fiktive afrikanske landet Wakanda.

The Black Panther har fått sine superkrefter fra en meteoritt som krasjet i Wakanda, og som utsondret stoffet vibranium – for øvrig det samme stoffet som skjoldet til Captain America er laget av.

The Black Panther drar siden til USA og slåss litt side om side med The Avengers, han juler opp Ku Klux Klan i sørstatene og drar tilbake til Afrika for å slåss mot apartheidregimet.Han besitter en hel haug av kunnskaper – ikke bare om det å slåss, men han er også professor i fysikk og regnet for å være en av verdens åtte smarteste folk.

Håper dette blir noe av. Men hvem skal spille hovedrollen? Ikke Will Smith, vel?