I forkant av sommerens reboot av Spider-Man (denne gangen med Andrew Garfield i rollen som Peter Parker og Marc Webb (!) som regissør) må jeg innrømme at jeg har vært bittelitt skeptisk.

Mest på grunn av valget av skurk i filmen, denne gangen er det nemlig skrekkøgla The Lizard som skaper bry for den nettslyngende helten (og resten av New York, potensielt verden).

The Lizard er, for de av dere som ikke kjenner til ham fra før, nok et resultat av et feilslått eksperiment. Det hele startet med at genforskeren Curtis «Curt» Connors ønsket å finne en måte å gro tilbake armen som ble sprengt bort i en ulykke mens han jobbet som feltlege i krig. Og, hmm, hvilke dyr er det som kan gro tilbake kroppsdeler? Jo, nettopp: øgler.

Connors er egentlig en ganske grei fyr – når han er menneske. Han var til og med (i filmen) kompanjong med faren til Peter Parker, og dermed en nøkkel i jakten på sannheten om hva som egentlig skjedde med foreldrene hans.

Ettersom Connors i filmen spilles av Rhys Ifans (du vet, han kåte undikktufsen i «Notting Hill») stoler vi på at akkurat den siden av «skurkerollen» er i sikre hender. Hvem liker vel ikke Ifans?

Men så er det selve øgla, da. I tegneserieverdenen har han en tendens til å være litt campy, men det er jo egentlig sånn det gjerne skal være med superheltskurker (og superhelter, for så vidt). Han går konstant rundt i sin hvite labfrakk, og har et overordnet ønske om å gjøre om alle menneskene om til øgler. For da vil verden bli et bedre sted, eller noe sånt.

I den første traileren fra «The Amazing Spider-Man» virket ikke The Lizard-figuren helt overbevisende. Nå fikk vi riktignok ikke se så mye av ham, men det lille vi fikk se vitnet ikke om en skurk som kunne tas helt alvorlig. Var kanskje ikke spesialeffektene helt finjustert ennå?

Etter å ha sett den nye traileren som kom i natt (se den i toppen av saken), er det imidlertid lov til å bli litt mer nysgjerrig på hele affæren. Her får vi se mer (fortsatt ikke mye) av øgla, og denne gangen ser det ut som om fremtoningen stemmer mer overens med hvordan en skurk bør se ut i en Spider-Man-film anno 2012.

I et av bildene som ble sluppet i forkant av traileren kan vi se at The Lizard har på seg den erketypiske hvite labfrakken han er kjent for i tegneserien:

Men når vi ser på selve traileren, har han forlengst kastet denne frakken når han virkelig går i gang med faenskapet sitt. I et lite glimt får vi se at han slipper løs noe grønn gass i New York – vi tipper derfor at hans store plan også i filmen er å gjøre om folk til øgler.

Det ser også ut som at Lizard på et tidspunkt får et greit overtak på Spider-Man – du ser ham bære på en livløs Spidey et stykke inni der. Og i det andre bildet som ble sluppet før traileren, har han jaggu stjålet kameraet til Parker også (er det sånn han kobler Peter Parker opp mot Spider-Man?)

Nei, hva sier du? Blir dette et høydepunkt i sommer når filmen slippes på norske kinoer 3. juli?

Her kan du se et intervju med Rhys Ifans, der han snakker litt om filmen og Lizard-rollen:

• Lik oss på Facebook og følg oss på Twitter for daglige oppdateringer fra film- og tv-verden, anmeldelser, konkurranser og mer!