Hvordan ville imperiet framstå om det ikke befant seg i en galakse langt, langt borte?

La oss i stedet si at imperiet lå på en øygruppe, litt nærmere. La oss også anta at vi kunne dra på besøkt dit under sommerferiene, om nå stormtroppene opparbeider seg rettigheter til slikt. Da skulle det kanskje se ut omtrent som i Surfing Troopers fotoalbum, som akkurat nå finnes til allmenn beskuelse her.

Bak bloggen Surfing Trooper, som egentlig var tenkt å forbli helt anonym, står en 33 år gammel tysk kvinne ved navn Rebecca Noeh. Hun er grafisk designer, skribent og fotograf (noe som ikke særlig overraskende etter å ha sett de stilig komponerte fotografiene, den smakfulle etterbehandlingen og det ambisiøse Photoshop-arbeidet).

Sammen med sin kjæreste er Rebecca på reise gjennom verden, og så snart de befinner seg på en billeskjønn strand tar de også kamera og Stormtropper-maske opp av sekken. Så langt under reisen har paret besøkt Indonesia, Australia, New Zealand, Fiji, California og flere land i Sør-Amerika.

Surfing Trooper er, i all sin enkelhet, en briljant liten idé. Kontrasten mellom romimperiets iskalde disiplin og surferlivets ustrukturerte tilværelse kunne ikke ha vært større.

Heller ikke de estetiske kontrastene – organiske miljøer og objekter som sandstrender, hulakranser og bastskjørt mot hvit, masseprodusert plast.

Det er like uventet som det er fint. Og det er eksakt slik som får oss til å spontanklemme våre bredbåndsmodem og hviske tre små ord til kontorruteren.

Internett ble kort sagt skapt for kreative uttrykk som Surfing Trooper.