Vi har allerede sitert Nikki Finke én gang i dag, og her er den andre nyhetsverdige saken fra hennes nye blogg: Cameron Crowe jobber med tv-serie!

Du vet, han supre regissøren bak «Almost Famous», «Jerry Maguire», «Singles» etc., som også skrev «Say Anything» og «Fast Times at Ridgemont High».

Nå har han slått seg sammen med JJ Abrams‘ produksjonsselskap Bad Robot, og i første omgang skal de lage en pilot kalt «Roadies» for Showtime.

Ifølge nikkifinke.com er det snakk om en komedie som følger et rockeband på turné, noe som vel må sies å passe Crowes interesser ganske godt. «Almost Famous» – om det fiktive bandet Stillwaters 70-tallsturné – var jo basert på Crowes egne erfaringer som musikkjournalist, og han har også har laget en dokumentar om Pearl Jam.

Selv håper jeg (tror jeg) at serien vil foregå i en annen tidsperiode enn nåtid, siden jeg innbiller meg at rockeband hadde mer interessante turnéliv før. Har band i dag i det hele tatt råd til roadies, for eksempel?

Uansett: Cameron Crowe har også en ny film på trappene, som skal ut i USA i romjula. Den har folk som Bradley Cooper, Bill Murray, Emma Stone og Danny McBride på rollelista, mens Mark Mothersbaugh står for musikken.

Her underholder Bill Murray og Emma Stone amerikanske soldater under en pause i innspillingen, som foregikk på Hawaii rundt juletider: