Allright, allright, allright – dette er faktisk de tre første ordene Matthew McConaughey noensinne sa på film da han i 1992 sjarmerte oss i Richard Linklaters fine komedie «Dazed and Confused», og ja, vi har elsket ham siden.

Jada, noen vil nok hevde at han hadde en liten periode hvor han mista touchen rundt årtusenskiftet, da han bla. gjorde romantiske bryllupskomedier med Jennifer Lopez, men selv da syns vi Oscar-vinneren gjorde en helt alright jobb. Så det er ikke så veldig rart at en av Hollywoods aller største skuespillere, uten sitt eget filmfranchise på baken, nå blir tilbudt nettopp det.

Ifølge flere pålitelige kilder, har Matthew McConaughey nylig inngått i samtaler om å spille en stor rolle i den kommende filmadapsjonen av «The Dark Tower», basert på boken med samme navn, skrevet av den hyper-produktive forfatteren Stephen King.

Skjermbilde 2015-11-19 kl. 14.54.22
Stephen King og Roland Deschain

Boken inngår i et gigantisk åttebinds-verk Stephen King beskriver som sitt definitive magnus opus, hvor det definitivt er mer materiale å hente om denne filmen skulle vise seg å bli en suksess. Han skal ha brukt 36 år og 4250 sider på å skrive serien som knytter sammen mange av verdenene, historiene og karakterene fra flere av hans tidligere populære verker. «The Dark Tower» sentrerer rundt karakteren Roland Deschain, medlem av en eksklusiv gunslinger-gjeng som holder til i den overnaturlige verdenen Mid World. Roland jakter et mystisk byggverk kalt The Dark Tower, et slags samlingspunkt hvor alle verdener forenes. Roland må finne og beskytte dette tårnet fra den mystiske skurken Walter Padick, som av en eller annen grunn vil ødelegge det. En slags western- og Ringenes Herre-hybrid altså.

Kildene motstrider allikevel hverandre litt, for man har Hollywood Reporter på den ene siden som hevder at Matthew er blitt tilbudt rollen som skurk, mens The Wrap mener at Matthew er så forbanna bra at han selv kan få velge om han vil være pistolbærende helt eller tårn-hatende skurk. En vinn-vinn-situasjon for oss publikum uansett, for å bruke et noe datert begrep.

En som allerede er klar for prosjektet er den danske regissøren Nikolaj Arcel som skal, ja, regissere filmen. Han er kanskje mest kjent for å ha skrevet manuset til «Menn som hater kvinner» og sto selv for regien på Oscar-nominerte kostymedramaet «A Royal Affair».

«The Dark Tower» sikter seg inn mot en premiere fredag 13. Januar 2017, forhåpentligvis da med Matthew McConaughey på rollelisten.