• Lei «Barnepiken» («The Help») her, og «Crazy, Stupid Love» her

Ah, Emma Stone. Nei, ikke hun i de 104 «Harry Potter»-filmene. Nei, ikke hun truseløse i «Basic Instinct». Hvem, sa du? Dattera til Oliver Stone? Nei, ikke henne heller. Og heller ikke (Nok! red.anm.).

Vi snakker selvsagt om 23 år gamle Emily Stone fra Arizona. Guddommelige Emma Stone. For at du skal slippe å lese om bakgrunnen hennes på Wikipedia, men heller la deg bli sjarmert i senk, kan du først sjekke ut følgende:

Hva Emma Stone derimot ikke sier noe om her er at hun en gang ble pekt ut som den nye Laurie Partridge:

Ble aldri noe av, gitt. VH1 kom på bedre tanker. Men hun har klart seg likevel, da.

Hun har prøvd massasjestolen til Ryan Gosling i «Crazy, Stupid, Love», hun har spilt i vår tids «Purpurfargen», feelgood-borgerrettighetsdramaet «The Help»,

host’et Saturday Night Live (der hun var det eneste bra med hele episoden, i alle fall om man skal tro de som så den), og hun har kicket zombieass sammen med Jesse Eisenberg og Woody Harrelson i «Zombieland». Hun har dessuten spilt i «Superbad», vært faux pas-slut i «Easy A» og i samme film talsperson for alt som var bra med Hollywood på 80-tallet:

i det hele tatt en slags «Mean Girls» for 10-tallet som hun også ble Golden Globe-nominert for (dog uten å bli Lindsey Lohan etterpå). Hun har dessuten blitt tildelt rollen som den nye kjæresten (eller gamle, alt etter som; Gwen Stacy) til Peter Parker i den neste Spider-Man-filmen.

Samt (puh) erstattet Natalie Portman i den kommende zombieversjonen av Jane Austens «Stolthet og fordom».

Sannsynligvis en rolle hun tar med letthet. Som en amerikansk anmelder skrev om «Crazy…»: «She has killer eyes, Julia Roberts-ish smile, Meg Ryan ease, and the raspy voice of a young Miley Cyrus».

Eventuelt stemmen til… Jenny Skavlan? Uansett, den kommer ikke fra et nitidig konsum av whiskey, snarere at det faktum at hun var en god, gammeldags kolikkbaby, noe vi lærte av å se på Letterman Show før jul:

I korthet: Emma Stone er alles våte drøm. Inkludert Jim Carrey. Eller? Litt vanskelig å si, egentlig.

En anelse mindre creepy, kanskje. Verdens kassegitarister har begynt å skrive låter om og til henne.

«Oh Emma Stone, I love you». For å si det sånn, Taylor Akey, hvem enn du måtte være: Du snakker på vegne av oss alle her.

 

  • Lei «Barnepiken» («The Help») her, og «Crazy, Stupid Love» her