Svensken vant beste skuespiller-pris for sin innsats i HBO-serien «Big Little Lies» da den amerikanske skuespillerforeningas årlige film- og tv-dramapris (SAG Awards) ble delt ut natt til mandag.

Dermed danket Alexander Skarsgård ut både Benedict Cumberbatch bejublede Sherlock Holmes i «The Lying Detective» og Robert De Niros tolkning av finans-svindleren Bernie Madoff i tv-filmen «The Wizard of Lies».

Det er ikke noe 41-åringen lar være å bemerke i takketalen:

– Mange har spurt seg hvem som er den største skuespilleren gjennom alle tider. Er det Robert De Niro eller han høye fyren fra «True Blood», vitset Skarsgård, som allerede har plukket opp en Golden Globe, en Critics’ Choice-pris og en Emmy for å ha spilt konemishandler i miniserien.

Også Nicole Kidman fikk pris for serien. Hun hedret andre nominerte, som Jessica Lange og Susan Sarandon, for å ha banet vei for kvinnelige skuespillere i film-og tv-bransjen.

– Hvor vidunderlig er det ikke at karrierene våre kan fortsette etter at vi er blitt 40, sa hun og anmodet bransjen om å fortsette å fremme slike roller. 

I en prisutdelingsseremoni med Kristen Bell som vert og utelukkende kvinnelige prisutdelere var den store vinnertittelen «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», filmen om ei kvinne som søker et oppgjør for voldtekten og drapet på datteren.

Filmen, som hadde premiere i Norge i helga og trakk lunkne 6000 publikummere, fikk blant annet heder for beste skuespillerensemble og beste kvinnelige hovedrolleinnehaver (Frances McDormand).

NBC-dramaet «This Is Us» vant overraskende beste tv-dramaensemble, foran «The Handmaid’s Tale», mens «Veep» ble beste komedieensemble. Morgan Freeman ble hedret med æresprisen og mottok den i smoking og skyggelue.

Se alle SAG-vinnerne her.