Få tegneserieskapere nyter like stor respekt som Alan Moore. Den geniale og tilsvarende erkesære briten (samt okkultisten, anarkisten og mer til) står bak verker som «Watchmen», «V for Vendetta», «From Hell» og «The League of Extraordinary Gentlemen».

Felles for de nevnte seriene, er at de er blitt filmatisert. En annen ting disse filmatiseringene har til felles, er at Moore selv har tatt sterk avstand fra dem. Han fikk til og med tvunget Warner Bros. til å destruere alle filmplakatene til «V for Vendetta»-filmen, ettersom navnet hans sto oppført der. Tsk, tsk.

Som han selv sa det i et intervju fra tidligere i år:

 It seems that every movie is a remake of something that was better when it was first released in a foreign language, as a 1960s TV show, or even as a comic book. Now you’ve got theme park rides as the source material of movies. The only things left are breakfast cereal mascots. In our lifetime, we will see Johnny Depp playing Captain Crunch.

En av de få gangene Moore faktisk har giddet å ha noe med film- og tv-bransjen å gjøre, var da han spilte seg selv i en episode av «The Simpsons»:

Det er ikke det at Moore hater filmmediet i seg selv, han misliker bare sterkt at folk ikke kan skape ting fra scratch selv. Noe som blir åpenbart når han nå selv hiver seg over i de levende bilders verden med rekke kortfilmer, i tett samarbeid med sin mangeårige fotografkompis Mitch Jenkins.

Den første av disse kortfilmene, «Jimmy’s End» er akkurat ferdigstilt, og første smakebit er sluppet i form av en teaser (du ser den øverst i saken her). Filmen beskrives som okkult og noir, noe som ikke overrasker oss nevneverdig.

Vi elsker tegneseriene fra Moores hånd, og er naturlig nok svært spente på hvordan han klarer seg på det store lerretet. Har vi med en ny David Lynch å gjøre, mon tro?

Sjekk forresten ut dette glimrende intervjuet med Moore på BBCs «Hard Talk»: